ULAGANJE U KULTURU Brnabić i Vesić: Brojne investicije pred nama

Predsednica Vlade se zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda obratila prisutnim novinarima, nakon što su zajedno obišli radove na rekonstrukciji pozorišta za mlade „Dadov“.

Goran Vesić, kako prenosi Alo, na početku istakao da je „Dadov“ institucija sama za sebe.

– To je inkubator za beogradsku kulturu i konačno je dočekao da dobije rekonstruisanu zgradu. Što se Beograda tiče, naš budžet za kulturu iznosi oko pet odsto i tu ne računamo investicije, kao što je ova – rekao je Goran Vesić i dodao da su brojne investicije ispred nas.

On je naveo da se na taj način pokazuje da je kultura važna.

– Ovo je pozorište mladih, nije profesionalno – dodao je Vesić i istakao da to znači da ulažu u mlade.

Premijerka je navela da do sada svi znaju njen stav povodom ulaganja u kuturu, koju inače i smatra stubom države.

– Danas sam došla da prisustvujem rekonstrukciji „Dadova“. Zahvalna sam gradskoj upravi. Više od  170 miliona dinara je uloženo. Došlo je vreme da uložimo više novca u mlade – rekla je Brnabić.

Veliki dani za Beograd, kulturu i čitavoj Srbiji su predstojeći.

Premijerka je navela da je urađena i rekonstrukcija Narodnog Muzeja, Muzeja savremene umetnosti, kao i rekonstrukocja  Muzeja istorije Jugoslavije.

– U Budućnosti planiramo, 2022. godini, planiramo da radimo koncertnu dvoranu. Muzej Nikole Tesle, krećemo sa gradnjom Muzeja istorije Srbije, Stara ložionica. Želim da dodam da sam ponosna što smo prva Vlada, koja je uzela kredit za infrastutkturu u kulturu – rekla je premijerka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare