Australijska senatorka progovorila o Novakovom slučaju: Procurili novi detalji o deportaciji Đokovića!

Kroz pravi užas je prošao Novak Đoković kada je pokušao da uđe u Australiju početkom januara da bi se takmičio na prvom grend slemu u sezoni.

Srbinu je tada oduzeta viza nakon 11 dana mentalne torture i dva suđenja, posle čega je ministar za imigracije Aleks Hok odlučio da ga deportuje.

Pošto je prošlo gotovo mesec dana o čitavog slučaja sentorka u skupštini Australije, Kristina Kenli, odlučila je da progovori o čitavom slučaju.

– Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika. Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu – piše senatorka Kenili, prenosi Objektiv.

Pored vlade i premijera Morisona na udaru se našao i prvi čovek Viktorije, Danijel Endruz.

– Endruz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno ‘dešifruju’ složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi ‘eksplodirao’ na našim aerodromima.

Osvrnula se Kenilijeva i na to što je Hoksamostalno donosi odluke o tome da li će neko biti deportovan ili ne, što se desilo baš Đokoviću.

Kenli je progovorila i o tome.

– Ako je pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i iskusni radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju, a onda da tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion.

– Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnicama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost – zaključila je Kristina Kenili.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare