POVEĆANA KAZNA ZA MILOŠA KOJI JE UPAO SA AUTOMATSKOM PUŠKOM U BAŠTU KAFIĆA NA VRAČARU

Milošu Miljanoviću iz Herceg Novog, koji je pre skoro dve godine uleteo sa automatskom puškom u baštu kafića na Vračaru, Apelacioni sud u Beogradu povećano je kaznu zatvora za još osam meseci. Miljanović će tako ukupno služiti četiri godine i osam meseci zatvora.

Ovim je Apelacija prihvatila žalbu Višeg tužioca, koji je smatrao da ima osnova da Miljanović bude osuđen strože u odnosu na četiri godine, koliko je dobio prvostepenom presudom, prenosi Kurir.

U obrazloženju je navedeno da je Viši sud prilikom odmeravanja kazne dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima po Miljanovića, dok s druge strane, nije u dovoljnoj meri cenio otežavajuću okolnost – da je automatsko oružje nosio u toku popodnevnih časova, u strogom centru grada, na javnom mestu kafiću u kome je bio okupljen veći broj ljudi, iskazujući na taj način posebnu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnog dela. Ocenjeno je da će osam meseci duža kazna u potpunosti ostvariti svrhu kažnjavanja.

Miljanović je osuđen jer je u maju 2020.godine držeći automatsko oružje u rukama, sa kapuljačom i maskom na glavi ušao u baštu kafića, pa su se gosti razbežali. On je onda projurio kroz kafić kao da traži nekoga i zatim otišao. Tužilac je pokušao da ga optuži za pokušaj ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića, koji su sedeli u bašti, ali za takvu optužbu nije bilo dovoljno dokaza, pa je Apelacija to oborila.

Priznajući delo u sudnici, Miljanović je ispričao da su mu dan ranije neki momci, koji su sedeli u bašti kafića, dobacivali da je narkoman, jer je bio usporen zbog lekova koje je popio, pa je odlučio da ih zaplaši i sutradan je sa automatom došao da ih traži, ali ih nije video. Kazao je da mu je automat dao drugar, umesto novca koji mu je dugovao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare