CENA DIZELA ĆE SKOČITI I DO 200 dinara?!

Litar dizel goriva će u Srbiji uskoro koštati čak 200 dinara.

Trend rasta cena nafte na svetskom tržištu u velikoj meri se odražava i na situaciju u našoj zemlji, pa će tako uskoro litar najkvalitetniijeg dizela koštati čak 200 dinara!

Davno su prošla vremena, kada su se ljudi vodili mantrom „sipaj i ne misli“. Danas, pre nego što se krene na benzinsku pumpu, dobro se promisli i triput se meri, a jednom seče. Na to su nas naterale cene naftnih derivata.

U ovom trenutku, cena najkvalitetnijeg dizel goriva iznosi 187 dinara, a u skorijoj budućnosti, već do marta, biće čak 200 dinara! Do ovoga bi mogle da dovedu visoke cene nafte na svetskom tržištu usled pandemije korona virusa i aktuelne krize u Ukrajini.

Stručnjaci napominju da do novog skoka cena neće doći samo ukoliko brzo dođe do mirnog rešenja krize u Ukrajini, a to je malo verovatno.

– Danas u Srbiji litar benzina košta oko 170 dinara, deset dinara više nego u julu prošle godine. Litar dizela ide i do 187 dinara, što je čak 20 dinara više nego pre pola godine. Bilo je nekih prognoza da će cena na berzama već krajem prošle godine porasti do 100 dolara za barel, ali to se nije desilo. Sada se ona na berzama kreće oko 90 dolara – objašnjava trenutnu situaciju vlasnik ‘Nafte a. d.’ Nebojša Atanacković, piše Republika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare