ZAVRŠENA OBDUKCIJA ANĐELE NASTRADALE U JUŽNOJ MORAVI: Devojka nije preminula od povreda zadobijenih u nesreći

Više javno tužilaštvo u Vranju zatražilo je od lekara Zdravstvenog centra pisano izjašnjenje o zdravstvenom stanju dve devojke, koje su preživele saobraćajnu nesreću u Vladičinom Hanu, kako bi čeriti dana nakon tragedije mogle biti saslušane.

Tek nakon uzimanja izjava od njih, znaće se više detalja o nesreći kakvu jug Srbije ne pamti, a koja se dogodila u subotu rano izjutra, kada je automobil, u kom su bile četiri drugarice iz Predejana, sa magistralnog puta Vladičin Han – Leskovac kod mesta Džep sleteo u Južnu Moravu.

Nastradala je Anđela M, koja je pronađena odmah nakon nesreće, a obdukcija je pokazala je da je smrt nastupila utapanjem, iako je devojka zadobila i brojne telesne povrede, prenosi Kurir.

Telo Katarine P, koja je nestala nakon strašne saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana, pronađeno je danas. Telo je pronađeno u neposrednoj blizini mesta gde je nađeno i telo njene drugarice.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A. S. koja je upravljala vozilom i K. M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje. Dve preživele devojke iz automobila neće biti saslušane dok lekari ne procene da su za to stvoreni uslovi.

Danijela Trajković, Viši javni tužilac, kaže da se čeka odluka lekara o stanju devojaka, kako bi od njih mogle da se uzmu izjave, bilo u prostorijama Zdravstvenog centra Vranje ili u prostorijama Višeg javnog tužilaštva.

– Očekujemo pisani odgovor lekara o stanju devojaka koje bi trebalo da budu saslušane. Trebalo bi da bude odrađeno i veštačenje telefona koji su pronađeni na mestu nesreće, ne znamo čiji su, kojim devojkama su pripadali – kaže Trajkovićeva.

U Predejanu i Vladičinom Hanu kažu da mnogi traže četvrtu devojku i da su izašli da pomognu. Nesreća se dogodila u subotu, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane sa izlaska u Vladičinom Hanu. Prvi rezultati istrage govore da su verovatni uzroci nesreće neprilagođena brzina putu.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare