UHAPŠENO 6 PRIPADNIKA BALKANSKOG KARTELA: U Francuskoj zaplenjena tona kokaina, sumnja se da iza svega stoji misteriozni Tito?!

Francuske vlasti saopštile su juče da su carinici na Martiniku presreli dve jedrilice natovarene sa 1.184 kilograma kokaina i uhapsili šestoricu muškaraca iz različitih istočnoevropskih zemalja, koji su bili na brodovima. Na paketima kokaina nalazila se slika Burdž kalife i natpis Dubai.


Kako prenosi portal Svisinfo.ch, zaplena se dogodila u noći između 17. i 18. januara.

– Jedrilice su plovile pod panamskom i španskom zastavom, a u zalivu Marino presretnute su i na njima je pronađeno 1.184 kilograma kokaina. U akciji je učestvovala Služba carinske obalske straže koja je prva dobila informacije o mogućim paketima kokaina – prenosi portal:

– Droga je bila spakovana u 84 paketa i sakrivena na jedrilicama. Procenjena vrednost kokaina na crnom tržištu je veća od 94 miliona evra. Šestorica muškaraca koja su uhapšena dolaze iz različitih balkanskih zemalja, a sumnja se da među njima ima i Srba.

Istragu o pošiljkama vodi tužilaštvo iz Fort de Fransa, glavnog grada Martinika.

– Muškarci koji su uhapšeni stari su između 39 i 56 godina, a već su poznati policiji. Dvojica uhapšenih već su bili osuđivani zbog šverca narkotika.

Prema nezvaničnim podacima kako prenosi Kurir, proverava se da li je reč o tovaru Balkanskog kartela, čiji su članovi ljudi sa ovih prostora, a koji upravo jedrilicama često prenose drogu.

-Na paketima je slika Burdž kalife i oznaka Dubai. Dobro je poznato da misteriozni Tito, vođa Balkanskog kartela živi i radi u ovoj metropoli – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare