UDARNA VEST! Bivši trener Partizana optužen za seksualno uznemiravanje?!

Bivši trener Partizana Avram Grant optužen je u Izraelu za seksualno uznemiravanje više žena! Informacije o bivšem selektoru Izraela, kao i menadžeru Čelsija, koje su šokirale fudbalsku javnost objavljene su u TV istrazi „Kanala 12“, koja je objavljena u nedelju od strane novinara Haima Etgara.

Tokom gotovo sat vremena svedočenja nekoliko žena su optužile Granta da su doživele seksualno uznemiravanje sa njegove strane, kao i da je koristio istaknuti položaj da pokuša da ih primora na seksualne odnose, prenosi Telegraf.

Jedna žena je rekla da je u junu 2020. Avram Grant (67), pozvao u svoj stan u Tel Avivu sa ponudom da joj pomogne da nađe posao.

– Opusti se i skini se. Mislila sam da se šali. Sedela sam daleko od njega, na ivici kauča. Zamolio me je da priđem bliže i pokušao da me zagrli, stvarno me zgrabio i nije pustio. Osećala sam se neprijatno, stavio je ruku na moju butinu i sećam se da sam odmah pomerila ruku. Posle nekoliko sekundi razgovora, uhvatio me je za vrat, kao da me guši, okrenuo glavu prema sebi i pokušao da me poljubi na silu – rekla je žena, koja je tada imala 22 godine.

Istakla je i da je odmah odbila, ali i da je Grant odbio da je pusti da ode i da je bila pod pritiskom da ostane preko noći da spava u Grantovom stanu.

– Nisam imala hrabrosti da mu kažem ne.

Grant je zatim pokušao ponovo i uzeo njenu ruku i stavio je na svoje međunožje, nakon čega je ona otišla u kupatilo i počela da plače.

Ali, to nije bio kraj horora.

Nakon što je konačno otišla da spava u odvojenoj spavaćoj sobi, probudila se sledećeg jutra i otkrila da on drži penis iznad njene glave.

Suočila se s njim zbog njegovih postupaka nekoliko nedelja kasnije nakon što joj je očigledno greškom poslao fotografiju druge mlade žene.

Puštala je Grantove glasovne beleške u kojima se u početku činilo da priznaje ono za šta je optužen, ali je onda pokušao da to prikaže kao jedno veče.

Kasnije joj je rekao da „ni sa kim ne razgovaram o svojim privatnim poslovima, o tome šta je uradio sa njom ili šta radi sa nekim drugim“.

Nekoliko žena je reklo da su tokom rada sa Grantom dobijale seksualne primedbe, što im je otežavalo održavanje profesionalnih odnosa sa njim.

Druga žena, identifikovana kao istaknuti sportski novinar u Izraelu, rekla je da joj je Grant ponudio pomoć u karijeri kada je počinjala. Zatim je počeo da joj daje neprikladne komentare i slao joj uznemirujuće poruke tokom nekoliko godina. Nekoliko žena je takođe iznelo priče o sličnom ponašanju Granta.

Mnogi od onih koji su svedočili protiv Granta bili su poznati novinari, rekao je novinar Haim Etgar koji je otkrio priču, ističući da su razlozi za prikrivanje identiteta i nekih od od glasova onih koji su se žalili to što su se žene plašile posledica po svoju karijeru.

Avram Grant je bio na klupi Partizana šest meseci. Stigao je u januaru 2012, nakon što je klub posle neslaganja sa upravom napustio Aleksandar Stanojević, pa je na kraju i osvojio titulu prvaka Srbije, pošto je u momentu kada je preuzeo klub imao veliku bodovnu zalihu od 10 bodova, koju je i sačuvao.

Avram Grant je u javnosti poznat i zbog prijateljskih odnosa sa ruskim milijarderom i vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem, kao i sa Pinijem Zahavijem, jednim od najmoćnijih menadžera u svetu fudbala.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare