KSENIJA VUČIĆ PRVA ŽENA PREDSEDNIKA VUČIĆA I NOVINARKA PREMINULA JE U 56. godini.

Ksenija Vučić je srpska novinarka i direktorka televizije „Pink 3“, te bivša supruga predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu. Rođena je 1968. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavila dugi niz godina.

Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Никола Груевски) i drugih. Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, aktuelnim predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Obrazovanje i karijera Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“.

Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde vodi emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine. Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame.

O privatnom životu Ksenije Vučić zna se vrlo malo.

S obzirom na to da je Ksenija vrlo retko davala ntervjue, o tome kako su se upoznali ispričao je Vučić u intervjuu sajtu „Press Online“ 2010. godine. Ksenija i Aleksandar su se prvi put sreli 1995. godine kada je ona vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića iz SPO na Radio Indeksu. Nakon toga ga je zamolila da intervju da i „Srpskoj reči“, listu za koga je u to vreme takođe radila.

On je pristao, pa su nastavili da se viđaju. Kako je Vučić tada ispričao, dugo su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli.

On je dodao da su uvek jedno drugo zadirkivali ko je učinio prvi korak. Venčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu. Vučić je jednom prilikom izjavio da mnogo voli svoju ženu i da „ni zašta na svetu ne bi je menjao“. Dodao je da je „naprosto obožava“, da je veoma suzdržana i umerena, te da ga nikad ne pita gde ide i kada se vraća.

Godine 2009. Kseniji je postavljena dijagnoza disekcije aorte. Reč je o poremećaju koji podrazumeva cepanje krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu i izaziva „lažni“ lumen aorte.

Nakon neuspešnih tretmana lekovima ona je operisana u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima trajala više od deset sati, a četiri dana nije mogla da se probudi iz kome.

Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se uspešno oporavila. S obzirom na uloge koje je obavljao u političkom životu Srbije, brak između Aleksandra i Ksenije Vučić je bio pod stalnom lupom javnosti. Prve sumnje da više nisu zajedno pojavile su se 2011. godine, ali niko od njih, niti ljudi bliskih Vučiću to nije potvrdio niti demantovao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare