PUCNJAVA U UKRAJINI NAJMANJE 5 POGINULIH: Četvorica ubijenih bili vojnici, napadač još na slobodi

Pet osoba je poginulo, a nekoliko je povređeno u pucnjavi pripadnika Nacionalne garde u ukrajinskom gradu Dnjepru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

Dodaje se da je strelac još uvek na slobodi. Četvorica ubijenih bili su pripadnici vojske, dok je jedan bio civil, dodaje ministarstvo, prenosi Kurir.

-U 03.40 dogodila se tragedija na teritoriji Južnog mašinskog kombinata Južmaš. Vojnik Nacionalne garde Ukrajine, vojni obveznik Rjabčuk Artemij Jurjevič, rođen 2001. godine, nakon što je dobio oružje, iz nepoznatih razloga pucao je na dežurnu stražu Nacionalne garde iz puške kalašnjikov, nakon čega je pobegao sa oružjem. Usled toga je pet osoba poginulo, a pet je povređeno, saopštilo je ministarstvo.

Teritorija fabrike u kojoj se dogodio incident je ograđena i prisutne su policijske patrole, a u vojnoj jedinici je pokrenuta interna istraga, saopštila je u četvrtak pres služba Nacionalne garde.

Motivi pucnjave još nisu poznati.

U gradu je pokrenuta policijska akcija, a pripadnici Nacionalne policije i jedinica Nacionalne garde su u stanju pripravnosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare