SPECIJALNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE OBAVEŠTENO O PRIPREMANJU ATENTATA NA PREDSEDNIKA SRBIJE

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore obavešteno je o navodima da je grupa koju je formirao osumnjičeni vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer pripremala atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i preduzima određene aktivnosti.

Informacija je potvrđena zvanično za Portal RTCG iz crnogorske policije.

„Povodom informacije iz medija da ‘crnogorski državljani planiraju likvidaciju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića’ a na koje se pozivate, obaveštavamo vas da Uprava policije Crne Gore ostvaruje saradnju sa nadležnim međunarodnim partnerima u ovom slučaju, te da je o navedenom upoznato i Specijalno državno tužilaštvo preko Specijalnog policijskog odeljenja koji u okviru svojih nadležnosti preduzimaju određene aktivnosti“, naveli su iz Uprave policije za Portal RTCG.

Prema nezvaničnim saznanjima, a kako prenosi Alo, crnogorska policija dobila je informacije od međunarodnih partnera o Zviceru i planovima da se ubije Vučić u isto vreme kada je ta informacija dostavljena srpskoj policiji.

Zvaničnici u Srbiji su 24. januara u saopštenjima tražili da država preduzme sve i otkrije ko je pokušao da organizuje atentat na Vučića.

Kao organizator, pomenut je Zvicer.

Za Zvicerom je Crna Gora 21. maja 2021. godine raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je, sa još devet osoba, formirao kriminalnu organizaciju i izvršio teško ubistvo.

Zvicer se u medijima pominje kao jedan šefova Kavačkog klana, jednog od dva kotorska klana iz Crne Gore.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare