ONI SU PLANIRALI DA IZDAJU VUČIĆA! ATENTATORI IMALI SVOJE LJUDE U TREĆEM PRSTENU OBEZBEĐENJA!

Za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića spremljen je moderan snajper, određen iskusni vojni specijalac snajperista i razrađena najmanje dva plana za egzekuciju, nova su medijska otkrića o informaciji koju je Evropol dostavio Srbiji, a koja upozoravaju da je šef kriminalnog klana iz Crne Gore Radoje Zvicer naručio ovo ubistvo i planirao ga za prvu polovinu februara, prenosi Kurir.

Osim ovih detalja, javnost najmanje zna o insajderima unutar bezbednosnih struktura bez kojih ova monstruozna zavera ne bi mogla da se planira i izvrši. Upućeni tvrde da se oni moraju tražiti u visokim ili srednjim slojevima takozvanog trećeg prstena obezbeđenja, odnosno obaveštajnog kruga, koga čine obaveštajna i kontraobaveštajna zaštita predsednika.

Milion evra

Saznanja ukazuju na to da je atentat na Vučića naručen iz Južne Amerike, a za neposrednog izvršioca izabran je snajperista iz vojnih struktura koji je, prema informacijama Evropola, i ranije odrađivao ubistva za mafiju i zapadne službe.

U poverljivim podacima, koje je 14. januara jedna članica EU dostavila srpskom MUP, navodno su i informacije o identitetu zaverenika, imena i adrese paravan firmi koje su učestvovale u nabavci i transportu oružja koje je trebalo da bude korišćeno za ubistvo, kao i brojne druge detaljne informacije o planu za likvidaciju šefa naše države. Vojni specijalac koga je Zvicer angažovao za ubistvo Vučića navodno je ugovorio ovaj posao za milion evra, a dobio je na raspolaganje moćnu logistiku i garancije da će biti bezbedno sklonjen u jednu južnoameričku zemlju. Obaveštajni podaci ukazuju na to da su atentatori planirali napad na Vučića na nekom javnom skupu, ali su imali i razrađen plan da presretnu Vučićevu kolonu, izazovu saobraćajnu nesreću i tako od predsednika naprave laku metu za neposrednu likvidaciju.

Uvek biraju vatreno oružje

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović objašnjava za Kurir da su za pripremanje ovakvog atentata bili neophodni insajderi iz obaveštajnog dela zaštite predsednika.

To je taj treći prsten obezbeđenja koji se sastoji od obaveštajnog i kontraobaveštajnog dela. Istraga mora da se usmeri na krtice iz tih redova. Uglavnom se ti insajderi kombinuju, pa je potrebno da imate svoje ljude i u srednjim i u visokim slojevima tog aparata ako želite da znate kretanje jedne tako visokopozicionirane ličnosti, ali i obim i karakter zaštite te ličnosti – napominje Nicović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare