Na Vučića trebalo da puca bivši komandos za honorar od MILION DOLARA?! OVO JE DOJAVA O ATENTATU KOJU JE POSLAO EVROPOL

Atentat na predsednika Aleksandra Vučića naručen je iz Južne Amerike, a egzekuciju je u prvoj polovini februara trebalo da izvrši snajperista – bivši vojni specijalac – koji je prema saznanjima Evropola i ranije odrađivao „crne operacije“ za mafiju i zapadne službe, prenosi Kurir.

Ovo su poverljive informacije koje je policija jedne države EU dostavila 14. januara srpskom MUP. U dojavi se navode imena zaverenika, imena i adrese paravan-firmi koje su učestvovale u nabavci i transportu oružja koje je trebalo da bude korišćeno za atentat, ali i brojne druge detaljne informacije o planu za likvidaciju šefa naše države.

Prema saznanjima Evropola atentat na predsednika Srbije neposredno je naručio vođa zloglasnog kavačkog klana Radoje Zvicer, koji se, prema obaveštajnim podacima, trenutno nalazi u Južnoj Americi i to najverovatnije u Kolumbiji. Zvicer je preko posrednika za ubistvo angažovao bivšeg vojnog specijalca.

– Atentator je prema podacima Evropola već radio takozvane crne operacije za mafiju i zapadne službe. Za ovaj posao obećan mu je honorar od milion dolara plus svi troškovi i logistika. Isplanirano je detaljno i njegovo izvlačenje iz Srbije nakon atentata i trajno smeštanje u jednoj zemlji Južne Amerike – prenosi izvor iz MUP koji je upoznat sa dojavom Evropola.

U izveštaju koji je dobila naša policija navodi se i da je atentat na predsednika Aleksandra Vučića trebalo da bude izveden u prve dve nedelje februara i da su se razrađivala dva plana.

– Jedan plan je bio da to bude urađeno na nekom javnom skupu. Drugi plan je bio da se presretne Vučićeva kolona i izazove saobraćajka nakon koje bi došlo do likvidacije – prenosi izvor srpskih medija.

Dodaje da se u informaciji evropske policije pominju i imena dvojice visokopozicioniranih političara iz regiona.

– Njih dvojica su u najmanju ruku sve znali, a moguće je i da su aktivno učestvovali u planiranju ubistva Vučića – precizira izvor iz istrage.

Evropol je naš MUP obavestio i da je oružje za atentat kupljeno u Slovačkoj. Reč je o najmodernijem snajperu velikog dometa i razorne moći, a u Srbiju je trebalo da uđe preko Mađarske i Bugarske.

– Kretanje oružja pokriveno je papirima firmi koje se legalno bave trgovinom oružjem – otkriva sagovornik.

Informaciju o planiranom atentatu na predsednika Srbije saopštio je u petak uveče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je naveo upravo Radoja Zvicera kao naručioca atentata. Vođa kavačkog klana se od februara prošle godine, od hapšenja grupe Veljka Belivuka u Beogradu, nalazi u bekstvu. Za njim je Srbija raspisala poternicu.

Vučić je nakon saznanja da se priprema atentat na njega rekao da bi povod za to mogao da bude udar na narko-mafiju u Srbiji.

– Mnogo toga smo uradili velikim hapšenjima narko-kartela u Srbiji, a oni ne mogu da funkcionišu ako na širem planu nemaju podršku određenih državnih struktura. Tu nije u pitanju deset miliona evra već stotine miliona i milijarde evra. U dopisu policije iz zemlje EU video sam sedam imena. Ti ljudi su državljani raznih zemalja i nikog od njih nisam nikada niti video, niti čuo, što znači da ne postoji nikakva lična stvar kao razlog za ubistvo. Destabilizacija Srbije mnogima bi bila u interesu. To su neki mogući razlozi – kaže predsednik Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare