STRUČNJACI SA NOVOG ZELANDA SAVETUJU KOJE MASKE NAJBOLJE ŠTITE OD KORONA VIRUSA, evo koje su to maske

Novi Zeland u nedelju od ponoći uvodi pravila o maskama i ograničava okupljanja pošto je devet pozitivnih slučajeva pokazalo da je došlo do lokalnog prenosa nove varijante, a zbog ovoga je i premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern, otkazala svoje venčanje, prenosi ŽenaBlic.rs.

Od nedelje od ponoći Novi Zeland uvodi nove mere protiv širenja nove varijante virusa, što znači više nošenja maski i ograničavanje okupljanja na sto potpuno cepljenih osoba u zatvorenim ugostiteljskim objektima poput barova i restorana i na događanjima kao što su venčanja.

Glavni izvršni direktor Ministarstva zdravlja Novog Zelanda, Ešli Blumfild, kaže da su N95 maske najbolji izbor, ali da moraju da budu potpuno prislonjene uz lice da bi bile efikasne.

Budući da ljudi mogu da budu zarazni, a da nemaju simptome ili da još nisu razvili simptome, iz vlade Novog Zelanda apeluju na sve da nose kvalitetne maske.

– FFP2, Kn95 ili KF94 su najbolji izbor, ali pazite gde kupujete jer ima mnogo kopija. Ove maske mogu da se koriste više puta, pa možete da razvijete sistem – svakog dana u nedelji nosite novu masku, dok onu od prethodnog dana možete da sačuvate u papirnoj kesi do sledeće upotrebe. Ako se maska ovlaži ili uprlja, ili ukoliko lastiš olabavi, više nije upotrebljiva – upozoravaju stručnjaci sa Novog Zelanda.

UDARNA VEDT.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare