Potraga za Matejem traje 23 dana, policija zna svaki korak njegovih drugova

Potraga za Splićaninom Matejem Perišom (27) ušla je u 23 dan, a iako je sve manje nade da je on živ, najiskusniji policajci i dalje tragaju za njim! 

Ono što je od samog početka najviše intigriralo javnost u ovom slučaju, jesu prijatelji nestalog Splićanina, koji su sa njim 30. decembra došli u Beograd i koji su sa njim bili u klubu u Beton hali iz kog je Matej nestao bez traga. Sa šestoricom momaka je i srpska, ali i hrvatska policija obavila više razgovora, oni su prošli poligraf, ali ipak, u njihovim iskazima, ali i ponašanju ima određenih nejasnoća, koje zbunuju.

– Srpska policija je detaljno s njima razgovarala. Ne mogu da iznosim detalje kada je reč o konzumiranju opijata. Što se tiče boravka celog društva, srpska policija je uradila kompletnu rekonstrukciju za svaki minut boravka u Beogradu. Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje, da se pojasne nedoumice koje postoje u delu nestanka. Obavljaće se s njima razgovori dok god mi to smatramo da treba – rekao je ranije za hrvatske medije Antonio Gerovec, čelnik hrvatske policije:

– Kada radite nestanak – porodica, prijatelji, sve što okružuje osobu su krucijalni izvor informacija. Srpski policajci su razgovarali s njima, prošli su poligrafska testiranja, iz testova ne proizlazi involviranost u bilo što bi bio nestanak.

Gerovac se nadovezao i na priču da su u klubu „Gotik“ u Beton hali, pored Splićana gosti bili i momci iz Zadra. Hrvatska policija je utvrdila ko je „ekipa“ iz Zadra i kako prenose tamošnji mediji sa njima je takođe obavljen informativni razgovor,

– Važno je naglasiti da niko od njih nema status osumnjičenih, oni su davali izjave kao građani – objašnjava izvor.

Splićani su podsetimo, nestanak svog prijatelja prijavili 31. decembra u 18 sati, a opolicija je rekonstruisala šta su radili i gde su sve bili otkako su prešli granicu.

– Njih sedmorica došla su iz Splita sa dva automobila u Zagreb, gde su iznajmili kombi i krenuli put Beograda. Grupa mladića dovodi se u vezu da su prilikom puta konzumirali alkohol u kombinaciji s drogom. Nađeni su navodno tragovi droge i u apartmanu na Dorćolu, a u klubu „Gotik“ gde su izašli u provod popili su šest flaša vina i tri flaše viskija – podseća sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare