OBRISANI SNIMCI UBISTVA U OPTUŽNICI PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ! NOVI DETALJI OPTUŽNICE

Dva najbitnija, od ukupno sedam diskova sa kamera video-nadzora, na kojima se vidi ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama je uništeno. Na njima je, po svemu sudeći, zabeležen zločin, vide se počinioci, ali i drugi dokazi, koji bi išli na štetu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prenosi Informer.

Brisanje diskova, navodno, počinila je Dijana Hrkalović, a o tome su, pored ostalog, pričali Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović, kada su tajno snimljeni u jednom restoranu.

Ovaj detalj je, takođe, naveden u optužnici protiv Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića. Razgovor, koji je tajno zabeležen u piceriji na Vračaru, nastao je u okviru istrage koju je radila Radna grupa MUP Srbije nazvana „Mangusta“. Po nalogu Hrkalovićeve, ekipa u „Mangusti“ bavila se organizovanim kriminalnim grupama, a Miloradović je bio na merama tajnog nadzora i praćenja, zbog sumnje da pripada klanu Luke Bojovića i Filipa Koraća.

U priči između Bojovićevih advokata i kuma dobar deo je bio posvećen Hrkalovićevoj, što je ona kasnije tražila da se izbriše i uništi. To joj se, pored ostalog, stavlja na teret, kao i Dejanu Milenkoviću, tadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode (SSIM). Ipak, kompletan razgovor je sačuvan, jer je jedan od šefova u ovoj službi, Risto Vujović, naložio svom službeniku da mu nareže susret u celosti. Ovaj kompletan audio i video-zapis kasnije je završio u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK).

Miša Ognjanović: Uklonila je dve kamere

Tako se i saznalo da je advokat Ognjanović pomenuo Miloradoviću da se „Dijana Hrkalović sastaje sa Elezom“, ali i pominje „Velja (Belivuk prim. aut.) i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome, a da sto advokata to nije moglo“, jer je od prikupljenih snimaka sa sedam kamera, ona uklonila „snimke sa dve kamere“. Reč je, prema podacima iz optužnice, o snimcima sa video-nadzora sa zgrade u Preradovićevoj 55 i Ulici Dragoslava Srejovića 8A.

U ovom slučaju reč je o likvidaciji Vlastimira Miloševića, poznatijoj kao „ubistvo na šinama“. Pretpostavlja se da je na tim snimcima moguće da se identifikuje vozač i(li)saputnik iz „mazde“, kada se dolazi ili beži posle pucnjave na karatistu. Za zločin su bili optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić Koja.

Po nalogu tadašnje državne sekretarke MUP, ne samo da je Milenković, odnosno SSIM odugovlačio sa predajom analize Belivukovih telefona, već se, kako se navodi u optužnici, kasnilo i sa „dostavljanjem sadržaja“ sigurnosnih kamera sa sedam mesta. Kada je napokon ceo materijal dostavljen, snimaka iz Preradovićeve 55 i Dragoslava Srejovića 8A nije bilo. Na to se upravo i odnosi razgovor između Ognjanovića i Miloradovića.

Sudiji data skraćena verzija

U optužnici se dalje prepričava razgovor između Ognjanovića i Miloradovića, gde oni komentarišu i nedolično ponašanje Dijane Hrkalović intimne prirode. Kompletan audio i video-zapis u kom se ona pominje, a to je „39 minuta i 22 sekunde“ državna sekretarka MUP je zatražila od Milenkovića da obriše, što je ovaj i uradio. Ovako skraćena verzija predata je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda, koji je izdao naredbu da se Miloradović stavi „na mere“.

Do susreta Ognjanovića i Miloradovića došlo je 17. maja 2018. godine. Audio i video-zapis višesatnog razgovora predat je u SSIM dan kasnije. O kompletnom sadržaju je informisana Hrkalovićeva. „Očišćeni“ disk, bez delova o njoj, predat je „Mangusti“.

Da li je reč o slučajnosti ili ne, utvrdiće se istragom, tek Miloradović je ubijen 29. maja 2018, 12 dana posle susreta sa Ognjanovićem u restoranu na Vračaru. Nepoznati napadači izrešetali su ga na Karaburmi, ispred njegove „autoperionice“. Tačno dva meseca kasnije, ubijen je i drugi akter tog razgovora. Poznati beogradski advokat Miša Ognjanović, usmrćen je ispred stana gde je živeo 28. jula iste godine.

Dijana ostaje iza rešetaka 

Odlukom Specijalnog suda, Hrkalovićevoj je u petak produžen pritvor za još 30 dana, zbog opasnosti od bekstva. Ona je pre ovog, već dva meseca provela u pritvoru, koji joj je bio ukinut 10. decembra prošle godine, kada je protiv nje podnet optužni predlog. Na ovu odluku žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj predlog ponovo razmotri, nakon čega joj je pritvor ponovo određen 24. decembra. Glavni pretres protiv Hrkalovićeve, Milenkovića i Šušnjića zakazan je za 2. mart.

Produžen pritvor Belivuku i ekipi

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još dvadeset trojici optuženih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koju uskoro očekuje početak suđenja za najteža krivična dela, među kojima je i pet ubistava, produžen je pritvor za još 60 dana. Optužnica protiv njih potvrđena je 9. novembra prošle godine, ali suđenje još nije zakazano, jer je ubrzo nakon toga predsednica sudskog veća, kojoj je dodeljen predmet, otišla na bolovanje. Na teret im se stavljaju pet ubistava, trgovina drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare