LEDENI DANI U SRBIJI: AKTIVIRAN ŽUTI METRO ALARM

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od -9 do -2, najviša dnevna od -1 do 3 stepena.

Zbog ekstremno niskih temperatura, snega i leda, danas je u većini Srbije na snazi žuti meteo alarm, dok je jedino na Kosovu i Metohiji upaljen narandžasti.

Biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje, a oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima.

Nedelja

Promenljivo oblačno i hladno sa periodima sunčanog vremena. Lokalna pojava snega očekuje se uglavnom u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -2 stepena, a najviša od -1 do 3 stepena.

Ponedeljak

Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana hladno, u većini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -4 stepena, a najviša od -3 do 1 stepen.

Utorak

Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana umereno oblačno, hladno i veći deo dana suvo. Uveče i noću ponegde provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -14 do -6 stepeni, a najviša od -4 do 2 stepena.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare