Australijan open PRED KOLAPSOM zbog političara! NEMA NOLETA, NEMA NI TENISA!

Proterivanje Novaka Ðokovića izazvalo je ogromne probleme oranizatorima prvog grend slema u sezoni. Čelnici Australijan opena suočeni su finansijskim gubitkom posle prve nedelje takmičenja, koja se procenjuje u desetinama miliona dolara.

O čemu se zapravo radi? Brojke koje se tiču novca su zabrinjavajuće i izazivaju glavobolju organizatorima, a australijski političari, pre svih oni koji su doneli odluku za deportaciju Novaka Đokovića, ne haju za tenis.

I ovo je potvrda da su premijera Australije Skota Morisona, ministra za imigracije Aleksa Hoka i premijera savezne države Viktorija Danijela Endrjuza brinuli samo politički poeni, koje su zgrnuli posle fašističke kampanje koju su vodili protiv najboljeg tenisera na svetu. Zbog svega ovoga, sasvim je izvesno da će direktor Australijan opena Krejg Tajli podneti ostavku po završetku turnira.

Činjenica je da je kapacitet svih stadiona u Melburnu smanjen na 50 odsto zbog korone, ali je poseta katastrofalna! Jedini meč na kojem je „Rod Lejver Arena“ bila puna bio je onaj između Danila Medvedeva i Nika Kirijosa. Pristojno popunjena bila je i na meču Rafe Nadala i Karena Hačanova, dok je na ostalim susretima broj gledalaca bio zabrinjavajući. Očigledno je da kad nema Novaka Đokovića, gledaoce više tenis i ne interesuje.

Velika srpska kolonija koja živi u Melburnu otkazivala je karte i tražila refundaciju posle proterivanja Đokovića, a njihov primer sledili su Grci, Makedonci, Poljaci, Irci…

Engleska kompanija „Search Intelligence“ objavila je da je analizom trendova na pretraživaču „Gugl“ došla do neverovatnog podatka – čak 25 odsto više je onih koji traže kako da vrate ulaznice u odnosu na one koji bi da kupe. Iz ove kompanije poručuju da je glavni razlog tome upravo Novak Ðoković, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare