Splićanka Maja OTKRILA SVE o nestalom Mateju i kobnom danu i kako je izgledao susret s Matejevim ocem

Maja Sopta iz Splita, poslednja osoba s kojom je Matej Periš (27) pokušavao da stupi u kontakt kobne večeri između 30. i 31. decembra, kada mu se u Beogradu gubi svaki trag, rekla je da je svesna da je njegov poslednji telefonski poziv bio upućen njoj i da na taj poziv nije odgovorila.

Nakon što je informacija da je Matej poslednji poziv telefonom uputio njoj izašla u javnost, ona je ugasila profile na društvenim mrežama i povukla se, sve do sada.

– Moje ime je Maja Sopta, dolazim iz Splita, imam 31 godinu. Moja majka je Mateju bila učiteljica, moj brat mu je prijatelj. Izbrisala sam Instagram i Fejsbuk zbog poruka i pretnji koje dobijam. Maksimalno sarađujem sa policijom, dopustila sam da pregledaju čitav moj stan i automobil. Spremna sam krv i kosu da dam samo da skinem ljagu sa svog imena – priča Maja, koja više nije u Srbiji.

Objasnila je kada je došla u Beograd i kako se cela situacija zapravo odvijala.

– 27. decembra sam stigla u Beograd i stigla odmah kod prijateljice u stan, gde sam bila i smeštena. Međutim, otišla sam na večeru iako sam se osećala loše. Otišli smo u bar, a posle toga sam dobila temperaturu. Tridesetog sam išla u jedan restoran i tamo videla kako mi je Matej prvo poslao poruku na Instagram, a onda me i zvao jer nisam imala internet i nisam videla poruku, ali nisam uspela da se javim jer sam bila u kolima – rekla je Maja, prenosi Blic.

– Da sam znala da dolaze u Beograd, sve bih im rekla kako i šta i uputila ih, rekla bih im gde da idu i šta da rade. Odgovorila sam Mateju na poruku na Instagramu kada sam mogla i pitala ga ko je sve došao u Beograd jer sam mislila da mi je i brat tu. Nikada mi nije odgovorio – ispričala je Maja.

Kaže da ju je brat onda pozvao u panici da je pita gde je.

– Ja sam mu (Mateju prim. aut.) opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako… Tek kada me je 31. kontaktirala policija, shvatila sam koliko je ozbiljna situacija, pokušala sam da umirim sve i da im kažem da će se javiti, da mu nije ništa. Međutim, kada me je policija kontaktirala, shvatila sam koliko je ozbiljno – rekla je Maja i dodala da je peče savest jer se nije javila na telefon i da joj je zbog toga najviše žao.

Ona je verovala kako je Matej otišao sa nekom devojkom, a onda su se javile i druge sumnje.

– Prvo sam mislila da je sa nekom curom, a onda sam mislila da se nešto desilo u klubu jer ima budaletina koji bi mu na nacionalnoj osnovi naudili. Najviše nas muči što dan-danas ne znamo šta se dogodilo – dodala je.

Maja više ne želi da dozvoli da se „laži o njoj šire u medijima“.

– Nisu ni policajci niti mi prijatelji mogli da damo iskaz za novine jer smo tada ometali istragu, te laži toliko idu daleko da su rekli da se bavim prostitucijom i da su mi oduzeli pasoš. Ja sam ozbljna cura i trudim se da postanem nešto u životu, jer kad postanem majka, neću moći da radim ovako kao sada u životu – rekla je ona.

Na pitanje kada se susrela sa Nenadom Perišem, ona je briznula u plač.

– Srela sam ga slučajno 4. januara kada sam išla da dam izjavu. Rekla sam mu reči utehe. Kako vreme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi… Šta možete reći – kaže Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dozvolila da se oglašavaju u medijima.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare