NOVAK DOBIO ULTIMATUM: NE MOŽE da brani titulu na Rolan Garosu ukoliko se ne vakciniše!

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP), poslala je mejl igračima da od sledeće nedelje neće moći u Francusku nevakcinisani.

Ovako je odlučila francuska država u nedelju, u ponedeljak je to obelodanjeno, a sada postoji i vremenski okvir kada kreću restrikcije za nevakcinisane.

Među njima je i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji, ako se ne vakciniše protiv koronavirusa, ne može da brani titulu ni na Rolan Garosu. Novak je iz Australije deportovan zato što se nije vakcinisao, mada se prethodno prijavio za dokument o medicinskom izuzeću, kog u Francuskoj neće biti.

ATP je, kako piše „Tenis Maejdžors“, označio 24. januar kao početni datum obavezne vakcinacije. Krovna organizacija teniskih profesionalaca je svoj mejl naznačila sa „važno“, jer je informaciju o vakcinaciji dobio od Teniskog saveza Francuske.

Prethodna infekcija i prisustvo antitela za sada nije uslov za medicinsko izuzeće, pa će u Francuskoj i definitivno pravila biti stroža. Doduše, po svemu sudeći, neće se tražiti puna vakcinacija.

„Trenutno je neizvesno da li će igrači moći da se takmiče ako su prethodno preležali virus, moći da se takmiče ako nisu primili bar jednu dozu vakcine. Dalja pojašnjenja tek treba da stignu od Vlade Francuske“, piše ATP u svom pismu.

Francuske vlasti su usvojile „vakcinalnu“, pre nego „zdravstvenu propusnicu“, pa će zbog toga insistirati na zaštiti protiv korone. Podsećamo, Novak je prošle godine osvojio Rolan Garos pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu, u pet setova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare