ĐOKOVIĆI KUPILI DANSKU FIRMU KOJA RAZVIJA TRETMAN ZA KORONA VIRUS

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kupio je 80 odsto danske biotehnološke firme „KvantBioRes“, preneo je Rojters.

Naime, ova firma razvija medicinski tretman za kovid-19, saopštio je za Rojters izvršni direktor te kompanije, prenosi Blic.

Napominje se da 11 istraživača kompanije koji rade u Sloveniji, Danskoj i Australiji radi na tretmanu, a ne na vakcini. Radi se na tome da se spreči zaražavanje ljudskih ćelija i klinička ispitivanja se očekuju na leto u Velikoj Britaniji. Rojters piše i da je uložena suma ostala nepoznata, te da je investicija sada obelodanjena, iako je realizovana još ranije. 

„Rojters“ se pozvao na javno dostupna dokumenta, a u junu 2020. u Danskoj je osnovana kompanija pod imenom „QuantBioRes A/S“. U ovoj kompaniji većinsko vlasništvo ima bračni par Đoković i to Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2 odsto udela u deonicama.

Kompanija, registrovana u Danskoj, na svom sajtu navodi da se bave „razvijanjem tretmana i lekova za retroviruse i otporne bakterije“.

„Sa našom inovativnom i pronicljivom RRM tehnologijom, nastojimo da pomognemo čovečanstvu razvijajući tretman i lek za retroviruse i rezistentne bakterije. Naš visoko kvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera neumorno je radio da dovede „QuantBioRes A/S“ na čelo industrije.“ „Da bismo obezbedili odlična rešenja, posvećujemo vreme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini.“

„U kompaniji QuantBioRes A/S radimo na korišćenju jedinstvenog i novog modela rezonantnog prepoznavanja (RRM).“

„RRM je biofizički model zasnovan na otkrićima da su određene periodičnosti/frekvencije unutar distribucije energija slobodnih elektrona duž proteina kritične za biološku funkciju proteina i interakciju sa proteinskim receptorima i drugim ciljevima.“

„RRM tehnologija omogućava da se ove karakteristične frekvencije, koje su po prirodi elektromagnetne, identifikuju za svaku biološku funkciju/interakciju. Kada se identifikuje karakteristična frekvencija za biološku funkciju, moguće je analizirati biološku funkciju/interakciju proteina, predvideti bioaktivne mutacije i dizajnirati ‘de novo’ bioaktivne peptide sa željenom biološkom funkcijom, kao i predvideti elektromagnetnu frekvenciju koja može ometati određenu aktivnost proteina.“

A o kojim retrovirusima se radi može se naslutiti u delu „vesti za javnost“, gde su objavljene tri vesti i sve tri se tiču oblasti lečenja kovida 19.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare