MATEJEVI PRIJATELJI ISPRIČALI DVE VERZIJE DOGAĐAJA Misteriozna šestorka menjala iskaze u policiji

Specijalni tim iz Uprave policije Hrvatske u saradnji s kolegama iz PU splitsko-dalmatinske počeo je u petak ujutro u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 18. dan bez rezultata. Kako se navodi, prijatelji nestalog Splićanina ispričali su dve verzije priče.

Nakon što se delegacija hrvatske policije u utorak uveče vratila iz Beograda i obavila operativne razgovore s kolegama iz policije u Srbiji, dogovoreno je da će biti obavljeni razgovori s Matejevim prijateljima. Najavio je to i Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog načelnika policije i načelnik Uprave kriminalističke policije, piše Blic.

– Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora ćemo da obavimo sa prijateljima Mateja Periša“, rekao je između ostalog Gerovac, dodavši kako policija sprovodi još neke radnje vezano za mobilni telefon. Gerovac nije otkrio sve što će policija da preduzme, ali sasvim sigurno će ponovo pročešljati sve, od njihovog odlaska u Beograd, boravka u Beogradu, odlaska Mateja iz noćnog kluba „Gotik“ do prijave nestanka policiji.

Šestorica Matejevih prijatelja ispitana su 3. januara nakon čega su se vratili u Split i odbijali bilo kakve izjave za medije.

Po povratku su bili pozitivni na koronavirus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split. Ispituju se u svojstvu građana radi davanja izjave, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu sa Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su „detektor laži“, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu.

Oni na njega ne moraju da pristanu, niti se rezultat tog testa može da se koristi kao bilo kakav dokaz, ali može biti indicija.

Hrvatska policija sasvim sigurno raspolaže svim izjavama koje su oni dali istražiteljima u Beogradu i to će im sigurno biti i smernica prilikom ispitivanja, navodi list. Podsećanja radi, dve su verzije onoga što su oni rekli o razlogu Matejeva odlaska iz kluba. Prema jednoj to je bio odlazak do toaleta, ali oni fizički nisu videli kada je napustio klub, do toga da ne znaju razlog njegovog odlaska.

To je sigurno nešto što će policija da rasvetli i svaku eventualnu nelogičnost u njihovim iskazima, policija će se truditi da razjasni. Kad je reč o potrazi u Srbiji, i dalje se pretražuje tok Save i Dunava, posebno područje oko Velikog ratnog ostrva, a uključeni su i sateliti u pretraživanje. Nažalost, i dalje nema ishoda potrage koja će u ponedeljak ući u 18. dan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je u intervjuu RTS-u kritikovao i pisanje vladinih medija o slučaju nestanka Mateja Periša.

Otac Mateja Periša i dalje je u Beogradu i u kontaktu je sa istražiteljima. Srpska policija objavila je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, ali još nije poznat razlog njegovog odlaska iz kluba i je li ušao u reku, iako za to policija tvrdi da ima neke indicije, ali zasad sa njima još ne izlazi u javnost.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare