REFERENDUM U SRBIJI: Građani odlučuju o promeni Ustava, predsednik Vučić glasa u 9 časova

Građani Srbije danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Biračka mesta su otvorena u 7 časova ujutru, i biće zatvorena u 20 časova, prenosi Alo.

Referendumsko pitanje glasi: „Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“, a građani se izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“

Veliki broj građana na Kosovu i Metohiji okuplja se u srpskim sredinama kako bi pokušali da ostvare svoje građansko pravo i glasaju.

Oni se pitaju zašto za njih ne važe ljudska i građanska prava kao za sve druge na KiM.

Predsednik Vučić glasa u 9 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će povodom Republičkog referenduma radi utvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije danas, u 09.00 časova, glasati na biračkom mestu broj 140, u vrtiću „Tesla-nauka za život“ na Novom Beogradu.

Ivica Dačić glasao na referendumu

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, glasao je jutros na republičkom referendumu o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Dačić je glasao u 7.00 časova na biračkom mestu 35 u Mesnoj zajednici „Dedinje“ i kao prvi glasač otvorio glasanje na tom biračkom mestu.

RIK je utvrdio da u Srbiji ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne samouprave i na svim mestima.

Glasači sa Kosova i Metohije, budući da Priština nije dopustila Srbima da glasaju na referendumu, svoje pravo mogu da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije – Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare