Novakova odbrana završila izlaganje i razbila ministra, ali intervencija sudije ne ide u prilog

Suđenje Novaku je počelo oko 23 časa. Novakovi advokati su na početku uputili molbu da se proces završi do pauze za ručak, ali bezuspešno, predlog je odbijen.
Prvi argument Australijanaca jeste taj da je najbolji teniser sveta moga da se vakciniše da je hteo, ali da je to odbio. Naglašava se da je to bio njegov izbor koji nije imao nikakve veze sa time što se zarazio kovidom pred put u Australiju.

Vud poentira: „Jedini dokaz na koji se ministar poziva je tekst BBC-ija. Ovde imamo elementarnu grešku“. Bliži se kraju njegovo izlaganje.Vud odluku ministra Houka nazvao perverznom, prenosi Republika.

Kako kaže Vud, objašnjavajući to što je ministar propustio da uvaži opasnost koju bi izazvala deportacija Novaka Đokovića – „pomalo je perverzno zauzeti tako uzak stav i zamenariti sve rizike koji bi mogli da proizađu iz takve odluke“.

Novakovi advokati ističu da ministar Houk nije razmatrao šta bi bilo da se deportuje Novak Đoković, te da bi deportacija mogla da podigne još većo otpor antivaksera.

 „Ministar nema pravo da otkazuej vizu bez dokaza i na osnovu svojih fantazija“, kaže Vud.

Novakov advokat je završio izlaganje i sada prelazimo na Vladinog advokata. Ali je sudija Alsop je pitao prisutne da naprave pauzu za ručak oko 12.30 časova po australijskom vremenu, odnosno 02.30 po našem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare