ATP se oglasio zbog deportacije Đokovića

Posle Tenis Australije, koji je poručio da poštuju odluek federalnog suda u slučaju deportacije Novaka Đokovića, nešto slično je saopštenjem istakla i Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP)!

Doduše, ATP je u ovom slučaju istakao saosećanje sa Novakom čija žalba o deportaciji nije prihvaćena i koji će oko 12.30 časova po srednjeevropskom vremenu napustiti Australiju. Podsetimo, tokom ovog slučaja baš i nisu bili uz Noleta.

– Današnja odluka da se podrži ukidanje australijske vize Novaku Đokoviću označava kraj niza događaja za kojim se duboko žali. Na klraju krajeva, odluke zakonskih vlasti u vezi sa pitanjima javnog zdravlja se moraju poštovati. Potrebno je više vremena da se sagledaju činjenice i izvuku pouke iz ove situacije.

– Bez obzira na to kako je do ovoga došlo, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegovo odsustvo sa AO je gubitak za igru. Znamo koliko su poslednji dani bili turbulentni za Novaka i koliko je želeo da odbrani titulu u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se što ćemo ga uskoro videti na terenu. ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju svim igračima. – prenosi Telegraf.

Đoković bi krajem januara mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi ukoliko u finalu AO budemo gledali Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva, odnosno ako jedan od njih dvojice trijumfuje u Melburnu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare