AUSTRALIJSKA VLADA RADIKALNO PROMENILA OPTUŽNICU PROTIV NOVAKA?! SUTRA U 23 časa KONAČNA ODLUKA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je od 22.00 počeo svoju borbu za pravdu u Australiji. On će u to vreme izaći na razgovor sa Graničnom službom Australije. Taj razgovor je zakazan za 8 ujutru po vremenu u Melburnu, dok će nakon toga Novak biti sproveden u advokatsku kancelariju svog pravnog tima, pa će odatle pratiti suđenje pred Federalnim sudom koje je zakazano za 00.15 po vremenu u Srbiji. 

Ministar imigracija Aleks Hok, koji je ukinuo vizu po drugi put iako mu je sud vratio, objasnio je zašto se odlučio na takav potez. On kaže da je to uradio zato što bi ponašanje najboljeg svetskog tenisera prema merama predostrožnosti nakon dobijanja pozitivnog testa moglo da podstakne stanovništvo u Australiji na isto to, s obzirom da je on mnogima uzor. Tako je potvrdio da Đoković ima čiste papire, pošto mu viza nije ukinuta zbog njih.

– Imajući u vidu status gospodina Đokovića i to da je uzor u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na virus korona u Australiji – rekao je Hok.

Pojasnio je i šta znači da to da je Đoković opasan po javno zdravlje stanovništva Australije.

– Konkretno, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa na virus korona, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge – rekao je australijskih ministar imigracija.

Novak je trenutno na saslušanju u Imigracionom odeljenju, gde se odvija intervju licem u lice. Maksimalno trajanje intervjua je dva sata, nakon čega će Novak biti sproveden do advokatske kancelarije svog tima, prenosi Telegraf.

Konačna odluka suda će biti doneta u subotu oko 23.00 po vremenu u Srbiji. 

Vlada Australije radikalno je promenila optužnicu protiv Novaka Đokovića, a na osnovu koje mu je drugi put u nekoliko dana oduzela vizu za boravak u zemlji.

Ministar za Imigraciona pitanja Aleks Hok u optužnici je naveo da bi prisustvo Novaka Đokovića tokom dve nedelje na Australijan openu moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja među antivakserima i nepoštovanjem Kovid-19 protokola!

U radikalnom preoblikovanju slučaja protiv najboljeg tenisera na svetu ministart Aleks Hok je priznao da je Đoković ušao u Australiju uz važeće papire i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom!

Ministar je, kako prenosi Kurir, opisao Đokovića kao „nevakcinisanu osobu visokog profila“ koja je javno pokazala da se protivi dobijanju injekcije i demonstrirala „očigledno nepoštovanje“ osnovnih pravila KOVID-a, kao što je izolacija posle pozitivnog testa.

„S obzirom na Đokovićev status visokog profila i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti posle prijema pozitivnog testa na Kovid-19 u Australiji“, napisao je Hok u optužnici i dodao:

„Naročito, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa na Kovid-19, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare