Vučić: Omikron je nemoguće zaustaviti. OTKAZANE SU PROSLAVE SRPSKE NOVE GODINE

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je, govoreći za RTS o epidemiji korona virusa, da su članovi Kriznog štaba heroji koji su istrpeli svaki naš, hir, našu nervozu, kao i to da je saglasan sa epidemiološkim merama koje su doneli.

– Kome je bio kriv Pelemiš, Tiodorović, Kon… Donosili smo odluke da zaštitimo naš narod od bolesti koja je bila nepoznata. Ne zaboravite, kad govorimo o licemerju… da su jula izbile najbesmislenije demonstracije zbog mera koje sam tek najavio, to je bio povod – rekao je Vučić.

On je naveo da, kada imate zemlju koja je prošla kroz sva teška iskustva, onima nalik građanskoim ratovima, uvek morate da vodite računa da takve stvari izbegavate.

– Morate svaku iskru da ugasite mirnim putemu. Zato kod nas nema prebijanja antivakserea, udaranja žena u stomka, šutiranja, šamaranja… – naveo je.

Vučić je rekao da je zemlja učinila sve što je potrebno kako bi se suzbila epidemija korona virusa.

– Na ivici noža sve vreme donosimo odluke da bi nam zemlja bila uspešna. Obezbedili smo bolnice, izgradili kakve niko u Evropi nije izgradio. Lekarima i medicinskim sestrama povećali plate. Prvi u Evropi obezbedili dovoljno vakcina.

Omikron je nemoguće zaustaviti, rekao je predsednik dodajući da je najvažnije da imamo dobre lekove, prenosi Telegraf.

Sve vreme je borba na ivici.

– Otkazane su proslave Srpske nove godine – istakao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare