NOVAK ĐOKOVIĆ SE OBRATIO CELOJ PLANETI

Novak Đolović se obratio celoj planeti putem svog Instagram naloga, saopštenje vam prenosimo u celosti:

„Želim da se obratim nastavku dezinformacija o mojim aktivnostima i prisustvu na događajima u decembru u dovođenju do mog pozitivnog rezultata PCR COVID testa.

Ovo su dezinformacije koje treba ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire brige u zajednici zbog mog prisustva u Australiji, i rešavanja pitanja koja su veoma štetna i koja se tiču moje porodice.

Želim da naglasim da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i svoju usklađenost obavezama na testiranju.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon koje je saopšteno da je određeni broj osoba pozitivan na COVID 19. I pored toga što nemam simptome COVID-a, ja sam 16. decembra polagao brzi antigenski test koji je bio negativan, a iz obilja opreza, takođe sam istog dana polagao zvanični i odobren PCR test. Sutradan sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu kako bih uručio nagrade deci i polagao brzi antigenski test pre odlaska na događaj, a bio je negativan. Bio sam asimptomatičan i osećao sam se dobro, a nisam dobio obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testa do posle tog događaja.

Sutradan, 18. decembra bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da ispunim dugogodišnju obavezu za intervju i fotografisanje L’Equipe. Otkazao sam sve druge događaje osim intervjua za L’Equipe“, napisao je Novak u saopštenju.

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Sud je presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju prema zakonu o imigraciji Australije, ministar mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize, jer ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, takođe, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare