IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA: Australijska vlast BUKVALNO ne zna šta da radi sa Novakom!

Najbolji teniser sveta još uvek iščekuje odluku australijskih vlasti o eventualnoj deportaciji a i ovako dramatična situacija dobila je novu dimenziju u vidu proširene istrage.

Austarlijske vlasti su zbunjene i bukvalni ne znaju šta da rade sa Novakom, prenosi Kurir.

Podsetimo, to da li će Nole ostati u Australiji, zavisi od odluke ministra za imigraciju, Aleksa Hoka koji ima diskreciono pravo da mu oduzme vizu i pored toga što je Đoković na sudu dobio postupak protiv australijskog ministarstva unutrašnjih poslova koje mu je vizu na aerodromu ukinulo.

U međuvremenu je protiv Đokovića proširena istraga zbog spornog testa na koronu međutim, ne ide baš sve lako po aktuelnu australijsku vlast.

Bivši zamenik sekretara australijskog ministarstva za imigraciju Abul Rizvi ovako je procenio trenutnu situaciju i moguće korake u sagi o Novaku Đokoviću.

„Teniska zvezda dala pogrešne informacije u svojoj izjavi pod zakletvom“ i da one predstavljaju osnov za ministra za imigraciju Aleksa Hoka da ukine Đokovićevu vizu. Ali… rekao je za Ej-Bi-Si Radio Melburn i potom dodatno pojasnio:

“ Mislim da Vlada verovatno nije baš zadovoljna kako se sve to prikazuje u medijima… Pretpostavljam da će želeti, prosto da će im biti draže, da završe ovo pitanje što je pre moguće .Ako Hok odluči da Srbinu ukine vizu, Rizvi je rekao da će Đokovića australijske granične snage obavestiti o nameri da mu viza bude ukinuta i da će ga potom ponovo odvesti u imigracioni pritvor. Srpski igrač bi tada imao pravo žalbe na odluku sudu, ali bi to moglo da ga spreči da igra na Australijan openu“

Rizvi je naglasio da je najednostavnije rešenje da Vlada sedne sa Đokovićem, i nađe način da uveri lokalnu zajednicu da teniser ne predstavlja rizik po javno zdravlje i dozvoli mu da igra na turniru.

„Vlada je između čekića i nakovnja i… ili pokušava da zatvori ovo pitanje u roku od dva ili tri dana, ili može da ga drži otvorenim nedelju ili dve, pojasnio je bivši zamenik sekretara ministra za imigraciju, pojasnivši time da „ni vlast sama ne zna šta da tačno sada radi sa Novakom“.

Rizvi je za kraj istakao da je, da se on pita, Vlada trebalo da pregleda i ukine Đokovićevu vizu kada je podneo zahtev u novembru, pa „do svega ovog onda ne bi došlo“.

Podsetimo, žreb za prvi grend slem na programu je u četvrtak. Novak bi trebalo da se nađe u njemu kao prvi nosilac i aktuelni branilac titule.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare