NAJNOVIJI DETALJI POTRAGE ZA NESTALIM SPLIĆANINOM

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Prema rečima našeg sagovornika, telefon može da daje signal iako je u vodi.

– Telefon, pogotovo ovi noviji modeli, ako upadne u vodu može da daje signal. Međutim, samo ukoliko se nalazi na dubini do dva metra. Ukoliko padane dublje, signal se gubi i nažalost ne može da se locira – objašnjava sagovornik Kurira: 

– Moguće je da je registrovan upravo na Velikom ratnom ostrvu jer je tu voda plića i mogao je da pošalje signal.

Potraga je premeštena ka Smederevu, jer je sumnja da ukoliko je Matej ušao u Savu, da ga je voda odnela ka Dunavu.

– Rečna policija i ronioci premestili su svoju potragu u smeru ka Smederevu, a sada su kod Bele stene. Iako je sada zbog veoma loših vremenskih uslova potraga otežana, oni ne nameravaju da odustanu od potrage za Splićaninom – kaže sagovornik Kurira i dodaje:

– Voda je izuzetno hladna, sada u ovom trenutku ona je tri do četri stepena iznad nule. Takođe, voda je mutna i to dodatno otežava roniocima posao. Nije bezbedno da ulaze u takvu vodu, ali oni su veliki profesionalci.

Stručnjaci ističu da telefon nestalog Mateja, koji je lociran u vodi znači mnogo za istragu i navode da ga je voda zbog hladnijeg vremena uređaj tek sad izbacila na površinu.

– Saradnja između dve-tri i više zemalja nije toliko neobična, a uostalom postoji i Interpol da bi se informacije što brže podelile. Prijatelji Mateja Periša su se vratili u Hrvatsku i trenutno jedino putem ove saradnje možemo doći do informacija koje su važne za istragu. Telefon je lakši i zato je pre isplivao. To ne znači da je baš na tom mestu telo. Telo je teže. U hladnijim vremenskim prilikama, kad je voda ispod 5 stepeni, tela duže borave u vodi – rekao je stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović iz kriminalnog centra DBA.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare