STIGLI REZULTATI VEŠTAČENJA TELEFONA DŽONIĆA I BRAĆE JOJKE! DŽONIĆA OČEKUJE DOŽIVOTNA ROBIJA?!

Veštačenje mobilnih telefona Kostadina i Aleksandra Milošević iz Moravca, koje je Goran Džonić, osumnjičen za trostruko ubistvo, označio kao saizvršioce, pokazalo je da su kobne noći bili daleko od mesta zločina.

Kako se navodno saznaje, iz SMS poruka braće Jojke, kako njih dvojicu nazivaju, jasno se vidi da je jedan od braće bio sa devojkom, dok je drugi „skidao“ sadržaje sa mobilnog telefona u to vreme, a da nikakve komunikacije sa Goranom Džonićem nije bilo, prenosi Kurir.

– Rezultati veštačenja potvrdili su odbranu braće Milošević, da nikakve veze nemaju sa zločinom i da su bili u to vreme na potpuno drugom mestu. Tu se jasno vidi komunikacija i vreme malo pre ponoći između Aleksandra i njegove devojke, gde ona pita: „Za koliko stižeš? Super, izlazim za pet minuta …stigla sam..“ itd. To dokazuje da su se te večeri našli i bili zajedo – rekao je branilac braće Milošević advokat Mladen Magdelinić.

Veštačen je, kako saznajemo i telefon osumnjičenog Džonića. U njegovom telefonu, prema nezvaničnim informacijama, nije pronađen kontakt sa braćom Milošević što potvrđuje njihove tvrdnje da sa Goranom Džonićem i ubistvom njegovog brata od tetke, nemaju nikakve veze.

– U Džonićevom telefonu ne postoje nikakvi kontakti sa braćom Milošević. Nađene su negove lične fotografije, pozivi i SMS poruke koji nemaju nikakve veze sa ubistvom Đokića – kaže izvor Novosti iz istrage.

U Više tužilaštvo u Nišu ovih dana trebalo bi da stigne i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Džonić je vraćen u niški zatvor.

Kako prenosi Republika, veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod njega ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da DŽonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare