SAMO JE JEDAN NOVAK ĐOKOVIĆ, POBEDNIK!

Sudija Keli je presudio. Nakon ponovnog pregleda predmeta Novak Đoković je oslobođen. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove, da on bude na slobodi u roku od 30 minuta i da mu se vrate pasoš i lični predmeti. Pravda je, naravno, pobedila i Nole će napasti deseti pehar u Melburnu, ali i rekordni 21. Gren slem.

“Moje srce je zaigralo. Nadam se da je i vama. Neka vam crkva bude spokojno mesto gde ćete naći mir i slobodu. Neka vam crkva bude ukazatelj na pravi put. Najčistije emocije, a to je ljubav, će spasiti svet. Hvala vam lepo uživajte” – rekao je Novak.

Novak Đoković, možda i najveći sportista planete dobio je „zeleno svetlo“ da brani i osvoji 10. titulu na Australijan openu, gde će napasti I rekordnu 21. Grend slem titulu. Odobreno mu je od Tenis Australije, Vlade Viktorije i premijera. Sleteo je kasno uveče u Melburn, gde ga je dočekao pravi pakao. Naime, prema podacima lokalnih australijskih medija, Novaku prvobitno nisu dali ni da izađe iz aviona! Nakon toga, proveo je više od dva sata u carinskom prostoru, da bi onda bio sproveden u tzv. „Imigracioni pritvor“, gde je razgovarao sa ovlašćenim licima.

Nakon osam sati čekanja, Novaku je ODBIJENA VIZA za ulazak u Australiju.

Novak Đoković je već četvrti dan u imigracionom hotelu u Melburnu, gde čeka rasplet fijaska koji su mu priredili organizatori i vlasti Australije.

Ðokovićeva situacija je skrenula pažnju svetske javnosti i na skromno zdanje hotela u Melburnu koji je do „slučaja Novak“ bio najpoznatiji po azilantima koji su se žalili da im australijske imigracione vlasti daju ucrvljanu hranu za jelo.

Održavani su protesti  u znak podrške Novaku Đokoviću u Beogradu, Melburnu, Čačku, Užicu i širom sveta.

I na kraju najaču podršku našem Noletu šalje patrijarh Porfirije :

“Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo bleda senka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa Nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine greje i snaži tvoje srce i dušu. „

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare