OČEKUJE SE NOVAKOVO OBRAĆANJE U 14 ČASOVA?!

Odluka o tome da li će najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ponovo biti ukinuta viza za Australiju ili ne neće biti doneta danas, preneli su svetski mediji.

Federalni sud u Melburnu je ranije danas poništio odluku o ukidanju vize Đokoviću i naložio da se srpski teniser odmah pusti iz pritvora. Odmah po izricanja presude je najavljeno da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje vize.

Nekoliko sati posle odluke suda, oglasio je portparol ministra za imigraciju koji je naveo da Aleks Hok i dalje razmatra da li da ukine vizu Djokoviću.

„Posle današnje odluke suda, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju da razmotri ukidanje vize. Ministar trenutno razmatra to pitanje i proces je u toku“, rekao je njegov portparol, prenosi Kurir.

Kako je ranije preneo Bi-Bi-Si, Đoković je tokom saslušanja bio u kancelariji svojih advokata.

Po završetku suđenja ispred zgrade je bilo raspoređeno veliko obezbedjenje, a ubrzo su se okupili i predstavnici medija, kao i veliki broj navijača svetskog broja 1 koji su uzvikivali „Oslobodite Noleta“ i pevali rodoljubive pesme.

Na dostupnim snimcima na internetu, videlo se da je nekoliko sati kasnije iz zgrade izašao crni automobil sa zatamnjenim staklima koji su okružili navijači skandirajući Đokovićevo ime. Ipak, nema zvanične potvrde da je u tom automobilu i bio Đoković.

Nakon što je policija uspela da isprati automobil kroz ulicu prepunu ljudi, došlo je i do incidenata kada je policija upotrebila biber sprej.

Pojedini mediji su prethodno preneli da je Đoković uhapšen, ali je ta informacija demantovana iz više izvora, uključujući i kancelariju ministarke unutrašnjih poslova Australije.

Đoković je u sredu uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slem turniru ove sezone, Australijan openu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare