ADVOKATI UVERENI U NOVAKOVU POBEDU NA SUDU!

Poznati adovkati iz Australije, Džastin Kvil i Dejvid Galbali, uvereni su da ćemo ovog meseca imati priliku da gledamo Novaka Đokovića na Australijan openu!

Džastin Kvil smatra da je najverovatnija opcija da proces deportacije bude privremeno stopiran što bi Novaku dalo dovoljno vremena da nastupi u Australiji.

Petpostavljam da će sudija reći, daću privremeni sudski nalog, praktično privremenu odluku da se zaustavi proces deportacije, i onda ću valjano da saslušam strane u slučaju. Kao što znate, točkovi pravde se ne pokreću tako brzo. Ipak, to ne znači nužno da će Novak pobediti u ovom slučaju. Dve strane u sporu obično postignu dogovor i to je kraj svega – objasnio je Kvil.

Sa druge strane Galbali je mišljenja da je Novak učinio sve što je od njega traženo, te bi besmisleno bilo zabraniti mu nastup.

Njegov argument je jednostavan. Radi se o tome da je uradio sve što je zahtevano da učini, kako bi mu viza bila garantovana. I ta viza je izdata u saglasnosti sa svim onim što je poslao prilikom aplikacije i trebalo je dozvoliti mu da ostane ovde. On je potrošio novac dolazeći ovamo i otuda bi mu trebalo dozvoliti da ostane i igra turnir – kaže Galbali.

Galbali svu odgovornost prebacuje na australijske vlasti i očekuje da sud to uzme u obzir.

– Presuda će stići uskoro. Sud će razmotriti sve činjenice. Ja gledam šta zakon kaže. Ne mogu da promenim zakon niti da pretpostavim kakvo će biti viđenje sudije, ali jedna od glavnih stvari koja mu ide u prilog je da se ponašao na svoju štetu. Sud bi to mogao da uzme u obzir i garantuje izuzeće. Sudu bi moglo da bude teško da uradi, ali na to bi mogli da utiču razlozi koje on ima u ovoj situaciji što bi mu omogućilo da ostane. Glavni je to što je verovao da radi sve što mu je rečeno od strane vlade da uradi. Čini se da je ovo sve bila velika greška australijskih vlasti. Mislim da su svakako najodgovornije za ovo što se dešava australijske federalne vlasti – zaključio je Galbali, prenosi Republika.

Suđenje je zakazano za ponoć između nedelje i ponedeljka po srpskom vremenu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare