NAJBOLJI NA SVETU! Milica Mandić i Dragan Jović

Danas nas je izuzetno obradovala vest koja nam je stigla iz Svetske tekvondo organizacije.

Svesni uspeha i kvaliteta naših takmičara, trenera i celog srpskog tima, ali i velike konkurencije iz celog sveta, navijali smo da dobiju velika priznanja, prenosi Kurir.

To se i dogovodilo. Danas su proglašeni najbolji u 2021. godini. Među njima su Milica Mandić i Dragan Jović, svako u svojoj kategoriji na vrhu liste nauspešnijih.

Svetska tekvondo organizacija je danas objavila imena pobednika u kategorijama olimpijskih i paraolimpijskih sportista, trenera i sudija u prošloj godini. Globalno javno glasanje je organizovano online u periodu od 4. januara, a maksimalan potreban broj glasova dostignut je u rekordnom roku od dva dana.

Danas s ogromnim ponosom obaveštavamo javnost da je naša olimpijska Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije.

Za najboljeg trenera u protekloj 2021. godini proglašen je naš tekvondo selektor i trener Dragan Jović, kome je ovo drugo priznanje ovog tipa (prvi put 2017. godine). Ime Dragana Jovića ostaće upisano u istoriji ne samo srpskog tekvondoa i sporta u celini već i na svetskom nivou, s obzirom da je, samo uzimajući u obzir olimpijske igre, u poslednja tri ciklusa zaslužan za čak 4 medalje ( dve zlatne koje je osvojila Milica Mandić, i po jednu srebrnu i bronzanu koje je osvojila Tijana Bogdanović).

Milica, Dragan i ceo olimpijski tekvondo tim su ponos naše zemlje i sporta u celini.

A nama u Tekvondo klubu Galeb je izuzetna čast što je osnivač i prvi čovek kluba upravo Dragan Jović, i što je Milica Mandić (kao i Tijana Bogdanović) od prvog dana članica Galeba u kojem je dočekala i kraj više nego uspešne sportske karijere.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare