REŠENA MISTERIJA DEVOJKE U BELOM: „Ovo je slučajnost za nevericu!“

Srpska policija je rešila misteriju devojke u belom koja se pojavljuje na famoznom snimku koji je nadzorna kamera snimila u noći nestanka mladog Splićanina Mateja Periša, u noći između 30. i 31. decembra.

Kako je preneo Blic, na ovom zbunjujućem snimku najpre se nazire mladić u majici sa kratkim rukavima i, najverovatnije, belim patikama, kako trči iz smera kružnog toka, kod zgrade Geozavoda, ka autoperionici u Travničkoj.

Samo nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontrasmeru, od autoperionice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda, u majici kratkih rukava ali sa crnim patikama belog đona, i devojka obučena u nešto nalik beloj jakni, bundi ili džemperu.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, policijskom istragom je utvrđeno da se radi o dva različita mladića – jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimka, u belim patikama, a drugi je njegov svojevrsni „dvojnik“, mladić koji je te decembarske noći takođe nosio samo crnu majicu sa kratkim rukavima, ali crne patike sa belim đonom.

Izvor „Blica“ objašnjava da je utvrđeno da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u belom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.

– Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti – kaže sagovornik „Blica“.

Dodatnu zabunu je ranije unosila činjenica da se u trenutku objavljivanja ovog snimka mislilo da je Periš u noći nestanka nosio crne patike sa belim đonom, jer su tako prijavili njegovi prijatelji koje su se kobne noći s njim zabavljali u klubu „Gotik“ u Beton hali.

Ipak, Matejev otac Nenad je kasnije van svake sumnje potvrdio da je njegov sin u noći nestanka nosio bele patike, što se na drugim snimcima mnogo jasnije i vidi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare