NAĐEN TAKSISTA! Otac nestalog Splićanina prepričao razgovor vozača i Mateja

„Nisam bio za opciju da ide. On je govorio: ‘Tata, Beograd je super’. Otišao je i sad smo tu gdje jesmo. Kao da sam imao neki predosećaj“, prenosi Blic.

Ovim rečima počinje intervju za Jutarnji list otac Mateja Periša.

„Ja još uvek verujem da je Matej živ i sve dok me neko ne uveri u suprotno, tako ću se i ponašati. Iako, što vreme više prolazi, umanjuje mi taj osećaj da je još uvek živ i da je tu negde. Stalno proveravam je li njegov mobilni uključen ili ne. Moj sin je bio samostalan, nije bio pušač, imao je isprogramiran život. Došao je u Beograd proslaviti s društvom Novu godinu i sad smo tu di smo. Bio je dobar momak. Oprostite, govorim u prošlosti.“

Razgovor za Jutarnji je započet u utorak koji minut posle 19 sati, pola sata nakon što je došao iz policije, pa su poslednje informacije koje je dobio od istražitelja da su našli taksistu kojeg je Matej zaustavio i da, kako je rekao za pomenuti list, „znaju šta je rekao Mateju“.

– Policija je obavila razgovor s njim i tu nema ništa sporno. – Je li slobodno? – pitao je taksista. Prethodno se uhvatio kvaku zadnjih vrata, ali kako su stakla bila zatamnjena, nije vidio da ima putnike. Potom se nagnuo i kad se uverio da su pozadi putnici, taksista mu je odgovorio: „Zauzet sam, imam vožnju“ – prepričava Nenad Periš.

Podsetimo, taksista u snimku koji je javnost videla jedan je od dva ključna svedoka koji su poslednji razgovarali sa Splićaninom samo nekoliko minuta pre nestanka.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare