NEVEROVATAN UZROK STRAVIČNE NESREĆE KOD VALJEVA: Nemanju trenutak pre udesa pogodio izliv krvi na mozak

Nemanja Aćimović (20), mladić koji je vozio automobil u kojem je pored njega 28. decembra na putu Šabac-Valjevo nastradalo još dvoje mladih Valjevaca, trenutak pre stravičnog sudara doživeo je izliv krvi na mozak, pokazala je obdukcija njegovog tela, prenosi Blic.

Ni neprilagođena brzina kretanja, ni njeno prekoračenje, kao ni klizav kolovoz ili magla, nisu doveli do tragedije koja je potresla Srbiju, kada su tog dana u mestu Draginje, na putu Šabac-Valjevo, na licu mesta pored mladića iz Osećine život izgubili njegova devojka Irena Maksimović (20) i prijatelj Ognjen Pejić (21), oboje iz Valjeva.

Naime, kako saznaje “Blic” iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora bliskih istrazi, obdukcija Aćimovićevog tela pokazala je da je on, upravljajući svojim “pežoom 307”, kobnog dana doživeo moždani udar i preminuo u trenutku, odnosno, bio je već mrtav pre nego što je njegov automobil bez kontrole prešao u suprotnu kolovoznu traku, direktno udario u kamion koji je dolazio u drugog pravca i odbio se u jarak pored puta.

U trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća, oko 15.30 časova, na području Draginja bila je sumaglica, a kolovoz je bio tek malo vlažan, ali takvi uslovi za vožnju nisu doveli do nesreće, s obzirom na lokaciju udesa.

U pitanju je sam izlaz iz Draginja, nedaleko od autobuskog stajališta, na oko 100 metara u pravcu ka Valjevu, prav put sa isprekidanom linijom. U samom mestu ograničenje brzine je 50 kilometara na sat, uz često prisustvo patrola saobraćajne policije, tako da je prekoračenje brzine bilo isključeno. Po iskazima svedoka, „pežo“ valjevskih tablica nikog nije preticao, nego je samo iznenada prešao u suprotnu traku i udario u prednji levi deo kamiona koji im je dolazio u susret. U prilog tome da je Nemanja izgubio kontrolu zbog moždanog udara, što je potvrdila i obdukcija, ide i iskaz vozača kamiona, koji je trenutak pre sudara video da vozač „pežoa“ diže ruke sa volana u pravcu svoje glave – navodi izvor Blica.

Podsetimo, nakon nesreće je Nemanjin ujak izjavio da je mladić, koji je bio student Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, bio vešt i obučen vozač, “bez ijednog saobraćajnog prekršaja”, koji je često vozio na relaciji Novi Sad-Valjevo, odlično znajući tu rutu. Svo troje mladih poznavali su se još od srednjoškolskih dana u valjevskoj Tehničkoj školi, Nemanja i Irena, studentkinja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, bili su u emotivnoj vezi, a kobnog dana sa Ognjenom su se vraćali iz prestonice Vojvodine u Valjevo.

Nemanja je bio i igrač KK “Osečina” u svom rodnom mestu. Ognjen je ove sezone bio najbolji igrač i strelac svog Rukometnog kluba “Metalac” u Valjevu. On je 14. decembra 2020. godine izgubio oca, koji je nastradao u udaru voza, dok se kretao prugom Beograd-Bar. Svo troje poginulih, pored roditelja, iza sebe su ostavili i sestre.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare