ČETVRTI DAN POTRAGE ZA NESTALIM MLADIĆEM! Policija patrolira Savom i Dunavom

Ispred kluba „Gotik“ kod Beton hale dve patrole Rečne policije patroliraju duž obale reke Save u potraži za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao je u noći između 30. i 31. decembra.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, nakon što je celo jutro patrola Rečne policije obilazila potez od lokala u Beton hali do Beograda na vodi, usidrili su se nedaleko od „Gotika“, kluba u kom je poslednji put mladić pronađen, i tu sada pretražuju teren.

Takođe, saznajemo i policija patrolirali i oko Pančevačkog mosta.

Mediji prenose i da je jedna patrola Rečne policije otišla ka Dunavu ka Adi Huji, a druga na suprotnu stranu kod Zemunskog keja i polako vozi i zagleda splavove, prenosi Blic.

Posetimo, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u 2.30 sati, dakle noć pre dočeka Nove godine. On je sa još šestoricom svojih drugova došao u Beograd na doček Nove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, Matej je u jednom trenutku ustao od stola u klubu „Gotik“ i zaputio se ka toaletu. Kako je bila velika gužva odlučio je da izađe napolje, kada su ga nadzorne kamere poslednji put snimile da se stepenicama spušta ka vodi. Od tog trenutka niko ga više nije video, mada se pojavila nezvanična inforamcija da je sutradan viđen u centru grada gde pokušava da zaustavi taksi, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je to on.

Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo. Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su sa policijom. Nestanak su srpskoj policiji prijavili 31. decebmbra u 18 časova, kako je izvanično potvđeno u saopštenju MUP-a.

„Pripadnici MUP intezivno tragaju za M. P. (27) čiji je nestanak 31. decembra 2021. godine u 18 časova prijavio njegov drug. Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića – saopštio je MUP juče.

Kasno sinoć u potragu je krenula i Mreža za opasnost Srbije koja je baterijskim lampama pretraživala područje Ušća.

Nenad Periš, otac nestalog mladića koji je juče došao u Beograd kako bi srpskoj policiji pomogao u potrazi, rekao je juče po dolasku da mu jedino važno da ga nađe, a potom otkrio i kako je izgledao Matejev život u Splitu.

Roditelj uvek polazi od najgorih pretpostavki i to je ono što me proganja već tri dana i tri noći. Matej je sportista, ekonomista, ima devojku u Splitu. Ništa mi ne ukazuje da se se to trebalo dogoditi. Dobio sam ne znam ni sam koliko poruka podrške koji su mi nudili smeštaj, i iz sveta vaterpola i sporta uopšte, i još od niza ljudi koji su se ponudili da mi pomognu. Zamolio bih i da bar anonimno jave ako nešto znaju o mom sinu – kazao je sinoć Nenad Periš za medije napominjući da srpska policija odlično radi svoj posao i da im on veruje do kraja.

Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje porodice im svima zahvaljujem.

Otac je odbacio mogućnost da mu se sin utopio.

Matej je trenirao vatrepolo, bio je izrazito jak momak, sportista, nepušač. Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i veštine, ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja – rekao je Periš.

Takođe, ograda u tom delu šetališta je prilično visoka, te se svi nadaju da se nije dogodilo ono najgore.

Svi koji imaju bilo kakve informacije mole se da se jave srpskoj policiji, kao i na broj telefona koji je porodica ostavila: +38598432700.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare