OTAC NESTALOG SPLIĆANINA DANAS STIŽE U BEOGRAD

Potraga za Matejom Perišem nestalim noć pre Nove godine i danas se nastavlja, a tim povodom njegov otac Nenad danas dolazi u Beograd, prenosi Kurir.

Zabrinut zbog nestanka sina o kome već drugi dan nema ni traga ni glasa, Nenad Periš već je stupio u kontakt sa službama koje su uključene povodom ovog misterioznog nestanka i nada se da će se u Split vratiti sa sinom.

Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen – ispričao je juče za hrvatske medije otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

Otac nestalog Mateje u neverici je što niko nije uspeo da vidi odlazak njegovog sina iz kluba u kome je slavio doček, kao ni to da posle toga nema baš nikakvih tragova tuče i incidenta koji bi nagovestili da je možda bio napadnut.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja „Gotika“ nije video kada je i gde je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u „Gotiku“ i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i saradnju beogradske policije.

U želji da što pre pronađe nestalog sina, Nenad Periš podelio je vest o nestalom sinu i na društvenoj mreži fejzbuk u kojoj je napisao „Pomozite mi molim vas“

Kako je juče ispričao za hrvatski medij, dobio je mnogobrojne pozive srpskih službi, Hrvatske ambasade kao i svojih prijatelja koji su se angažovali u potrazi za nestalim mladićem.

Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba „Gotik“, gde je viđen oko dva i po iza ponoći.

Nesrećni otac bio je kaže protiv toga da mu sin za doček ide u Beograd ali zbog ostalog društva ga je na kraju pustio.

Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše –

Prijatelji ga traže po celom gradu, podelili video snimljen ispred kluba

U potrazi za nestalim drugom, Matejevi prijatelji napravili su video ispred kafića gde je mladić poslednji put viđen i sumirali sve opcije mogućeg ishoda.Jedan od njegovih drugara koji je pravio snimak mobilnim telefonom u pozadini je rekao da je video kameru na obližnjem lokalu koja bi možda pomogla u istrazi. On je takođe prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da se ne bi tek tako mogla preskočiti, ili nekim slučajem upasti u vodu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare