Beograd daruje prve bebe po 300.000 dinara: Gradonačelnik obišao porodilište u Višegradskoj

Gradonačelinik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas jednu od dve prvorođene bebe u prestonici, devojčicu koja je na svet stigla nekoliko sekundi iza ponoći u porodilištu u Višegradskoj, prenosi Telegraf.

– Neposredno posle ponoći, pet beba je rođeno u Beogradu. U Višegradskoj se rodila devojčica, u prvim sekundama posle početka Nove godine. Beba je teška tri kilograma i 590 grama, duga je 52 santimetra, a na klinici Narodni front, rođen je dečak težak 3.760 grama i 53 santimetra dug. Nova godina nam je krenula lepo, sa lepim vestima – rekao je Radojičić za Tanjug prilikom obilaska bebe u Višegradskoj.

On je podsetio da je prošle godine rođeno oko 19.000 beba u Beogradu i da se nada da će ih u 2022. biti više.

– Čestitam porodicama koje su dobile bebe, čestitam im i Novu godinu i njima i bebama želim sve najbolje. Grad Beograd će i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad ćemo se razvijati maksimalno prilagođeni deci. Nastavićemo da gradimo obdaništa i da renovinarmao škole. Gradi se i nova dečja klinika Tiršova 2 – rekao je Radojičić.

On je istakao dva će dve porodilje i njihove porodice od Grada Beograda dobiti ček u vrednosti od 300.000 dinara.

– To je simboličan poklon Grada Beograda i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece i da ćemo na taj način imati prosperitet. Politika grada Beograda je u skladu sa politikom republike Srbije. Kao što znate, porodilje će za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara. To je samo jedan segment kako mi strateški mislimo u pravcu svetlije budućnosti – zaključio je Radojičić.

Doktorka Svetlana Spremović Rađenović sa ginekološke klinike u Višegradskoj kaže da je veliko zadovoljstvo što dočekuju „male ljude“ koji dolaze u Novu godinu.

– Imali smo divnu porodilju, ženu koja je bila sabrana i koja je lepo sarađivala. Rekla nam je da će doći sledeći put. Bebica nam je zdrava i snaža. Beba i majka su dobro, obe su srećne – rekla je Spremović Rađenović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare