SULEJMAN IMAMOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU! Evo šta se dešava sa čovekom koji je hteo da sruši avion zbog sletanja u Srbiju, oglasilo se Tužilaštvo

Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, poreklon iz BiH koji je verbalno vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle pritvora od 48 sati, po nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

Više javno tužilaštvo u saopštenju „Blicu“ navodi:

Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) – Tuzla (BiH), koji je prinudno sleteo na beogradski aerodrom, po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati.

Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima medjunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka.

Podsetimo, Imamović je podivljao nakon što je objavljeno da će umesto u Tuzlu avion sleteti u Beograd, psovao je „srpsku majku“ i pljuvao putnike, a pretio je i da će oboriti avion.

UDARNA VEST.RS

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare