ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Ostaju na snazi dosadašnje mere, apeluje se na vakcinaciju

Završena je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Javnosti se obraća se Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević, član Kriznog štaba rekla je da beležimo nešto veći broj zaraženih u poslednjih nekoliko dana, posebno u Beogradu.

– Broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih lagano raste – rekla je i istakla da se pokazalo da je ispravna odluka bila da ne dođe do ranijeg nastupanja zimskog raspusta.

– Dobro je što za dva dana počinje rapsust koji traje oko tri nedelje, pretpostavljamo da će to značajno da utiče na epidemiološku situaciju.

Rekla je da moramo biti svesni da je virus tu.

– Kada smo sumirali poslednju nedelju došli smo do zaključka da ostaju sve mere kao i do sada, i tu ništa nismo menjali. Apelujemo još jednom na vakcinaciju. Opšte mere daju efekte, tj. nošenje maski i poštovanje fizičke distance, rekla je Kisić Tepavčević.

– Što se tiče kovid propusnica, one su itekako dale efekte, iako imamo dosta limitiran broj inspektora na terenu. Oni vredno i marljivo rade, aplikacija će početi sa radom koja će sa većom verovatnoćom moći da vrši obuhvatniji nadzor. Moći će da se otkriju i plagijati koji su postojali kada su u pitanju kovid propusnice jer su nažalost neki građani imali takve vrste sertifikata.

– Ovde nema ni prve ni druge strane, svi smo na jednoj strani, a virus na drugoj. Jedino sa Razmatrana je epidemiološka situacija. Sagledavajući sve, ovo je zajednički zaključak. U interesu svakog od nas je da sačuvamo zdravlje i okolinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare