DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB u 16 časova: Medicinski deo oštro protiv proslava na trgovima, traži da KOVID PROPUSNICE VAŽIĆE 24 SATA?

Sednica Kriznog štaba zakazana je za danas u 16 sati, a glavna tema biće mere koje će važiti za Novu godinu.

Virusolog Milanko Šekler rekao je, kako prenosi Kurir, da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba pobediti medicinski deo i naglasio da bi bio red da jednom bude usvojeno nešto što predlože.

Poručio je da je „potrošio sve svoje pametne savete“ i upozorio da će, ukoliko ne bude bilo poštovanja mera, u januaru biti više od 5.000 novozaraženih.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je da medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočekom Nove godine, a da ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata.

Naglasio je da je teza da, zato što je omikron soj toliko blaži, treba svi da se zarazimo besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je da ne očekuje dramatične promene na sednici Kriznog štaba.

– Dramatične promene zaista ne očekujem. Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Koncerte na trgovima, a što je planirano, ne može da podrži nijedan epidemiolog niti lekar iz Kriznog štaba. Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ne mogu da prejudiciram – naveo je Kon.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare