Krizni štab zaseda sutra: Vaga se da li će kovid propusnice VAŽITI 24 SATA

Nova sednica kriznotg štaba je zakazana za sutra u 16 sati, a jedna od glavnih tema biće omikron, novi soj koronavirusa koji je stigao u Srbiju, a uveliko hara Evropom i svetom. Zbog njega su mnoge zemlje već uvele restriktivnije mere i zatvaranja.

Domaći stručnjaci pomno prate korona brojke na dnevnom nivou, i ukoliko omikron počne da divlja i u Srbiji, sva je prilika da ćemo uoči dočeka Nove godine dočekati i restriktivne mere!

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba, rekao je nedavno za RTS da je struka jedinstvenog stava da se moraju primeniti restriktivnije mere i da kovid propusnice traju 24 sata.

– Međutim, budimo realni, u ekonomskom i političkom ambijentu u kom se nalazimo i sa tim kako se ponašamo, u smislu sa tim javnim nastupima, da li je ispravno primenjivati restriktivne mere samo prema ugostiteljskim objektima. I da li smo svesni da smo deo Evrope, opkoljeni smo sa svih strana ovim virusom. Sigurno smo ovaj virus imali i ranije od dijagnostike – naveo je prof. dr Tiodorović.

On je kazao i da postojeće mere poput nošenja maski, rastojanja, pranja ruku, nikada nisu ukinute ni u Srbiji ni u svetu.

– Moraćemo se truditi da preporučujemo da svi koji budu u zatvorenom prostoru, ali i na trgovima, da i te osobe koriste maske jer će biti u velikoj gužvi, to je važna preventiva. Ovo je trenutak, pošto je mirnija situacija, za vakcinaciju, to je jedini izlaz – istakao je prof. dr Tiodorović, prenosi Objektiv.

UDARNA VEST. RS

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare