Član Kriznog štaba pred sutrašnju sednicu izneo još jedan zahtev – uvesti kovid propusnice 24 sata:TRAŽIĆEMO DA SE NE ORGANIZUJU SLAVLJA ZA NOVU GODINU

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će Krizni štab za suzbijanje korona virusa zatražiti na sutrašnjoj sednici da se ne organizuju dočeci Nove godine, a da je minimum koji zahtevaju da se okupljanja dozvole samo vakcinisanima.

– Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju ali mi (medicinski deo Kriznog štaba) to moramo da tražimo – kazao je danas Janković za RTS.

Prema njegovim rečima, nema opravdanja da stručnjaci daju drugačiji savet, ali da ne zna da li će takva odluka i zvanično biti doneta.

Član Kriznog štaba je kazao da bi kao minimum želeo da odluka bude da okupljanja budu dozvoljena vakcinisanima protiv korona virusa jer bi se time smanjio porast inficiranih – koji stručnjaci očekuju, prenosi Republika.

On je naveo da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici insistirati i na produžavanju kovid propusnica za ugostiteljske objekate, kao i da nisu odustali od ideje da propusnice važe 24 sata.

Janković je rekao da je Srbija u riziku od porasta broja inficiranih zbog nove varijante korona virusa omikron.

Kako je naveo, postoji šansa za manje težih ishoda od omikron soja ali to nije dovoljno jer je on izuzetno zarazan a klinička slika ne može se unapred predvideti.

Janković je kazao da je smanjen broj vakcinisane dece MMR vakcinom, navodeći da je ona potpuno bezbedna i da male boginje nisu naivna bolest.

Imunolog je rekao da je smanjenje broja vakcinisane dece tom vakcinom posledica gubitka poverenja u nauku i medicinu. Kazao je i da se nada da će roditelji prepoznati bezbednost te vakcine i vakcinisati svoju decu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare