ZA NOVU GODINU NAS OČEKUJU PROLEĆNE TEMPERATURE

Iako još uvek nije poznato da li će Krizni štab u potpunosti dozvoliti i pod kojim uslovima proslave Nove godine širom Srbije, već sada je jasno da sudeći po vremenskoj prognozi u najluđoj noći nećemo imati osećaj da je praznik odnosno zima. U novogodišnjoj noći neće biti ni snega ni previše hladnog vremena, a već prvog dana 2022. očekuje se maksimalna temperatura od čak 15 stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurć istakao je za „Blic“ da prave zime nema na vidiku u narednih 10 dana, a pogotovo uoči i nakon dočeka Nove godine.

– U petak popodne doći do delimičnog razvredravanja. U novogodišnjoj noći biće suvo, temperature u većini predela biće oko pet stepeni. Prvog januara pretežno sunčano, temperatura do 15 stepeni u nižim predelima – podvlači za „Blic“ Đurić.

Kako kaže, i do Nove godine očekuju nas iznadprosečne temperature za ovo doba godine.

– Danas će do kraja dana biti kiše na severu i istoku. Zadržaće se relativno toplo vreme od 10 do 15 stepeni. Najtoplije će biti u Podrinju u okolini Loznice gde će maksimalna temperatura biti 16-17 stepeni. Sutra pretežno oblačno i nešto svežije sa temperaturama od osam do 16 stepeni. Izuzetak će biti sever Vojvodine u okolini Subotice gde će temperatura biti oko nule, a moguća je i kiša koja ledi na tlu – naglašava Đurić.

Naš sagovornik dodaje da nas i u ponedeljak očekuje slično vreme.

– Biće još malo svežije sa povremenom kišom na severu Vojvodine i sa temperaturama od pet do 10 stepeni. U utorak i sredu slično vreme, ponegde kiša na zapadu i jugozapadu sa temperaturom od šest do 12 stepeni. U četvrtak prolazno naoblačenje sa slabom kišom i temperaturom od osam do 12 stepeni – zaključuje Đurić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare