Godišnja konferencija Vladimira Putina: Ovaj put Putin odgovara na pitanja novinara, bez dugog uvoda. Na početku na sto je donet njegov čuveni termos sa čajem

Predsednik Rusije Vladimir Putin održava veliku godišnju konferenciju za novinare na kojoj sumira rezultate rada u protekloj godini, prenosi Objektiv.

Za razliku od prethodne godine, konferencija neće biti održana u onlajn formatu, već novinari Putinu direktno postavljaju pitanja.

Na Putinov sto donet je njegov čuveni termos sa čajem.

Predsednik Putin predložio je da ovog puta konferencija počne bez dugog uvoda.

– Tokom našeg susreta pokušaću da odgovorim na pitanja i bez ikakvog uvoda zadovoljim vašu radoznalost, obavestim vas o rezultatima tekuće godine i šta očekujemo u bliskoj budućnosti i čemu ćemo težiti u svom radu – obećao je ruski lider.

Prvo pitanje bilo vezano je za pandemiju virusa korona i Putin je upozorio na opasnost omikron soja.

– Ova borba se nastavlja, znamo za opasnosti od širenja omikrona – rekao je Putin, napominjući da ruski naučnici nastavljaju da rade u Južnoj Africi, gde se prvi put pojavio soj omikron.

Ruska privreda se pokazala kao pripremljenija za šokove i izazove koje je donela pandemija virusa korona nego druge zemlje.

– Naša ekonomija, suočena sa izazovima i prinudnim ograničenjima u ekonomiji, ipak se pokazala mobilizovanijom i spremnijom na šokove od mnogih razvijenih ekonomija sveta, čak i ako uzmemo G20. Očekujemo da rast BDP bude 4,5 odsto, inflacija 8 odsto, dok će rast investicija biti na nivou od 6 odsto – rekao je Putin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare