CRNOGORSKA VLADA: Krivokapić OPSTAO, Milo nije obezbedio većinu

Opozicija u crnogorskom parlamentu povukla je inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi neposredno pred početak sednice na kojoj je o ovom predlogu trebalo da bude raspravljano. Time je vlada Zdravka Krivokapića opstala, prenosi Kurir.

Prethodno su šefovi poslaničkih grupa opozicionih partija gotovo dva sata raspravljali da li da se sa predlogom ide u skupštinsku raspravu ili da on bude povučen. Zajedničko saopštenje opozicije dostavila je Demokratska partija socijalista (DPS).

– Imajući u vidu najavu Demokratskog fronta da će podneti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, saopštenu 11. decembra, a nakon što je ujedinjena opozicija pokrenula proceduru izglasavanja nepoverenja vladi, smatramo da, bez odlaganja, treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine. Uvereni smo da će doći do formiranja nove parlamentarne većine i, na taj način, biti stvorene neophodne pretpostavke za pad vlade i razrešenje predsednika Skupštine Crne Gore – piše u saopštenju opozicije.

Inače, inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi je krajem novembra u skupštinsku proceduru predalo 40 poslanika opozicije.

Prema ustavu Crne Gore, predlog da se glasa o nepoverenju vladi može podneti najmanje 27 poslanika. Da je ova inicijativa ušla u skupštinsku proceduru, a vlada preživela, potpisnici predloga ne bi mogli da podnesu novi pre isteka roka od 90 dana. Ovako, oni su sebi ostavili mogućnost da novi predlog podnesu već koliko sutra.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je u kojoj situaciji vlada koju vodi može da padne.

– Ova vlada može podneti ostavku ako budžet ne realizujemo do juna 2022 – naglasio je Krivokapić, optuživši DPS da je tajno pregovarao i lobirao.

– Zbunili su međunarodnu zajednicu lobiranjem, 20 miliona dolara su žrtvovali da bi promenili ovu vladu i ništa nisu uradili – zaključio je Krivokapić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare