SKUPŠTINA SRBIJE : IZGLASAN PROMENJEN ZAKON O REFERENDUMU, promenjena 4 člana

Skupština Srbije izglasala je izmene Zakona o referendumu. „Za“ je bilo 193 poslanika, protiv niko, nito je bilo udržanih, tako da su izmene donete jednoglasno, prenosi Blic.

 
Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su danas samo o jednoj tački dnevnog reda, a to je Predlog zakona o izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je za 13 časova glasanje, pošto se niko od poslanika nije javio da o tim izmenama zakona raspravlja. Nekoliko članova se menja u odnosu na nedavno usvojeni Zakon o referedumu i narodnoj inicijativi.

Šta se menja?

Prvo, ukidaju se takse za overu potpisa, drugo, neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, a parlament u roku od te četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Omogućava se i da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovođenje referenduma.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi nemaju nikakve veze sa donetom odlukom o raspisivanju i održavanju referenduma o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa za 16. januar.

Zakon o eksproprijaciji je predsednik Aleksandar Vučić vratio parlamentu, posle čega ga je Vlada povukla.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare