PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV HRKALOVIĆEVE, uključena još dva policijska službenika! Dijana ostaje u pritvoru?!

Protiv Dijane Hrkalović podnet je optužni predlog i u okviru njega predlog za produženje pritvora u odnosu na nju zbog postojanja od opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Kako „Blic“ prenosi u optužnom predlogu su i Dejan Milenković Bagzi i Milorad Šušnjić. Terete se za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

Šušnjić i Hrkalović

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova saslušana je 24. novembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, tereti se da je nezakonito naredila da se sluša Darko Elez, a kako saznajemo, u prijavi se navodi da je to uradila preko bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad – Milorada Šušnjića kojem je, kako se sumnja, naložila da ga stavi na mere. Hrkalović je iznela odbranu u kojoj je negirala sve navode iz krivične prijave.

Inače, Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

– Njih dvoje su tako navodno pomagali Elezu da izbegne prijave koje su protiv njega podnošene u MUP Novi Sad. Šušnjić je zataškavao njegova krivična dela i ostalih kavčana. Navodno, reč je o ubistvima, reketiranju, ucenama… Takođe, time što su ga stavili na mere onemogućili su druge Policijske uprave da ga prisluškuju. Dakle, Šušnjić se tereti da je zapravo bio glavni Elezov „zaštitnik“ – navodi osoba bliska ovoj istrazi i ističe da je ključan deo prijave taj da je nezakonito stavljen na mere, što znači da za to nije postojao sudski nalog.

Dok je Elez bio na merama, dogodila su se dva ubistva u Novom Sadu. Reč je o Marku Markušu i Draganu Amidžiću Amidži.

Bagzi i Hrkalović

Bagzi Milenković je Unutrašnjoj kontroli MUP u dva navrata ispričao sve o zloupotrebama u istrazi ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine u centru Beograda, poznatijeg kao ubistvo na tramvajskim šinama.

– Bagzi Milenković je predočio da Dijana Hrkalović nije na vreme tužilaštvu dostavila izveštaje o otvaranju telefona koji su nađeni nakon ubistva Miloševića, već tek pred početak suđenja – objašnjava izvor „Blica“ i dodaje da je Bagzi, po svemu sudeći, pregovarao o svom daljem statusu u postupku.

Podsećanja radi, krivična prijava tereti Bagzija Milenkovića za zloupotrebu službenog položaja. Prema našim informacijama, Dijana Hrkalović je u tužilaštvu negirala da je uticala na Milenkovića da (ne) izvrši određene službene radnje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare